Fudbal

Burzanović želi Evropu sa Rudarom i povratak u nacionalni tim

Novi fudbaler Rudara Marko Burzanović očekuje da će u ekipi iz Pljevalja dobiti mnogo više prostora za igru i dokazivanje nego što je to bio slučaj u Mladosti.

Ofanzivac koji je ponikao u podgoričkoj Budućnosti je tokom zimskog prelaznog roka napustio “romantičare” i pojačao najtrofejniji crnogorski klub.

“Ciljevi kluba se poklapaju sa mojim. Želim da ekipi iz Pljevalja pomognem da se izbori za mesto na evropskoj sceni, a lično želim da se dobrim partijama nametnem i vratim u državni tim. Bio sam kapiten reprezentacije U18, sada me nema na spisku UCd21, ali se ne predajem i ne odustajem tako lako. Za generaciju U 21 imam pravo da igram i naredne godine, tako da je sve na meni. Dobre partije u dresu tima koji vodi Miodrag Vukotić, plasman u Evropu, su ulaznice u reprezentaciju“, rekao je Burzanović za Sport Klub.

Rudar će u subotu odigrati preostalih 45 minuta meča protiv Grblja, koji je prekinut u utorak zbog natopljenog terena.

„Za razliku od ostalih ekipa mi smo već počeli drugi deo sezone. Odigrali smo jedno poluvreme na natopljenom terenu u Radanovićima protiv Grblja. U subotu igramo drugo, nadamo se pobjedi i nadamo se da će članovi Komisije za takmičenje dobro razmisliti prije nego što donesu odluku da li može ili ne može da se igra“, naglasio je Marko Burzanović.

L.Đ.

Send this to a friend