Fudbal Još malo do nastavka

Čeka nas izazovno i teško ljeto, najvažnije da izbjegnemo povrede

foto: Iva Mandić

Nakon perioda totalne izolacije i enigme što će biti sa fudbalom, sada je sve lakše fudbaleri se uveliko spremaju i za vikend, kada će nakon dva i po mjeseca ponovo krenuti borba za bodove.

Titograd je prošlu godinu zatvorio porazom i remijem u prvenstvu, te eliminacijom iz Kupa, da bi 2020. otvorio sa bodom iz četiri meča. Onda je uslijedio prekid. Možda je Titogradu i dobrodošla pauza kako bi svi shvatili ozbiljnost situacije, jer je klub u veoma teškoj poziciji. Umjesto borbe za Evropu “romantičarima” je sada najvažnije da izbjegnu baraž.

Baš zbog toga biće ovo izazovno i burno ljeto.

“Pripreme teku dobro, dosta je mladih igrača željnih dokazivanja na terenu i vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo”, kaže Admir Adrović, iskusni golgeter Titograda.

Slijedi period od mjesec i po u kojem će biti potrebno odigrati 13 kola.

“Svjesni smo da nas čeka uzbudljiv ciklus, ali se radujemo što će se sezona završiti na terenu i što smo se konačno vratili obavezama. Biće teško, a primarno je da nas zaobiđu povrede i uz dobar rad nadam se da ćemo spremni ući u nastavak prvenstva”, kaže Adrović.

Titograd je posljednji trijumf ostvario 1. decembra protiv Grblja, a od tada traje rezultatska kriza. Na startu nastavka čeka ga gostovanje Petrovcu, od kojeg je eliminisan iz Kupa.

“Taj prvi meč biće specifičan iz više razloga. Ali, sigurno da će svi na startu imati poseban mo tiv i zato očekujem veliku borbu. Idemo odlučni da odigramo dobar meč i uz malo sreće izvučemo povoljan rezultat”, naglasio je Adrović.

Send this to a friend