Fudbal Liverpul i čelsi za prvi evropski trofej

Čija zastava će se vijoriti na Bosforu?

Poslije finala Lige šampiona i Lige Evrope vrijeme je za još jedan “sveengleski” okršaj za evropsku slavu. Vladar Starog kontinenta protiv osvajača drugog po snazi Uefinog takmičenja, Liverpul protiv Čelsija u Istanbulu, na svemirskoj “Vodafon areni”, za trofej Superkupa Evrope.

Veliki derbi engleskog fudbala na Bosforu zakazan je za večeras u 21.00h odnosno sat kasnije po vremenu u tom dijelu Turske.

Klop: Sada volim Superkup

Liverpul je 1. juna u Madridu preko Totenhema šesti put pokorio Evropu, dok se Jirgenu Klopu konačno nakon mnogih izgubljenih finala konačno sve vratilo. Upravo zbog tih finala sjajni njemački stručnjak je otkrio da i nije baš volio utakmice Superkupa.

“Iskreno nije to bila borba za trofej koju sam volio da gledam, jer sam uvijek bio poražen u finalima Lige šampiona ili Lige Evrope”, istakao je Klop.

Ipak…

“Superkup je konačna potvrda da ste nešto uspjeli. Ako niste u tom meču, to znači da niste pobijedili ni u jednom finalu. Superkup je za mene ove godine potpuno drugačiji i radujem se toj utakmici”, dodao je Klop.

A o večerašnjem rivalu njemački stručnjak kaže…

“Čelsi je sada potpuno drugačiji tim u odnosu na prošlu sezonu. Eden Azar više nije tu, a promijenili su i trenera. Međutim, to ne znači da će nam u Istanbulu biti lako” oprezan je Klop.

Lampard: Više nema izgovora

Frenk Lampard, legenda Čelsija, vratio se na “Stemford Bridž”, ovog puta kao trener, ali njegov početak na klupi “plavaca” bio više nego bolan. Osvajač Lige Evrope (u finalu bio bolji od Arsenala) na startu sezone u Premijer ligi razbijen je od Mančester junajteda (4:0) iako nije igrao loše.

Samo tri dana kasnije Lamprad će imati priliku da trijumfom u Istanbulu izbriše košmar sa “Old Traforda” ali i da već nakon dvije utakmice na klupi voljenog kluba osvoji evropski trofej.

“Desilo se to što se desilo u Mančesteru, nije kraj svijeta, ali u Superkupu ne želim da čujem izgovore”, jasan je Lampard. “Svi u klubu mnogo želimo ovaj trofej od mene koji ga nikada nisam osvojio, do svih igrača koji takođe žele da podignu još jedan evropski trofej”.

Rival sa druge strane biće paklen…

“Protiv timova kakav je Liverpul samo možete da imate dodatni motiv da date sve od sebe i uživate u utakmici”, istakao je menadžer Čelsija.

Send this to a friend