Fudbal Petrovčani ciljaju sredinu tabele

Cilj Petrovca je mirna luka

Novu prvoligašku sezonu Petrovac je otvorio remijem.

Izabranici Rudolfa Rokija Marčića osvojili su bod pod Malim brdom protiv debitanta u elitnom karavanu Podgorice.

“Odlično smo otvorili utakmicu, poveli, imali još nekoliko velikih šansi. Trebalo je da bude barem 2:0 za nas u prvom poluvremenu, ali umjesto toga oni su dali gol iz prekida i izjednačili na 1:1. Od toga momenta, Podgorica je prešla na sistem 4-3-3 i bila je bolja. U nastavku su gosti bili opasniji, ali mislim da je podjela plijena najrealniji epilog”, rekao je Marčić.

,,Nebo-plavi” su u ljetnjem prelaznom roku osjetno promijenili tim, a onda je i stručni štab tokom priprema imao teži posao.

Ekipa Petrovca još je u procesu uigravanja…

“Otišlo nam je sedam igrača iz prve postave, a sada su tu novi momci. Imali smo oko četrdesetak dana priprema, ali nije lako posložiti linije tima kada ekipa pretrpi dosta promjena. Igrali smo dobro kontrolne mečeve, ali prvenstvo je nešto drugo. Uvijek je pitanje kako će tim reagovati. Svaki početak je težak. Išli smo na pobjedu kod kuće, ali nijesam nezadovoljan ni bodom. Idemo dalje, čeka nas duga trka”, ističe Marčić.

Petrovčani nemaju imperativ na tabeli…

“Nemamo pritisak. Cilj je da budemo u mirnoj luci, a u našoj ligi nije velika bodovna razlika između kandidata za Evropu i onih koji se bore za opstanak. Prošle sezone smo jedno vrijeme bili u vrhu, a onda su nas povrede i kartoni sputali da budemo visoko plasirani. Ipak, izbjegli smo baraž, a to je napredak u odnosu na prethodne godine. Ove takmičarske godine pokušaćemo da napravimo iskorak u tom smislu”, kazao je Marčić.

,,Nebo-plavi” sjutra gostuju Komu koji se vratio u Telekom 1. CFL.

“Gledali smo ih na Zlatiboru. Riječ je o ozbiljnom timu. Ne sjećam se kada smo posljednji put ostvarili pozitivan rezultat na Zlatici. Ne leži nam to gostovanje, ali uradićemo sve da promijenimo tradiciju. Spremni smo fizički, a siguran sam i da imamo potencijala da se nosimo sa svima. Ovo je tim koji će da raste kako vrijeme bude odmicalo”, zaključio je Marčić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mateus
Gost
Mateus

Ovo je mnogo dobar covjek i trener.Poznaje dobro fudbal.Dokazao se protiv velikih klubova.Petrovac je uvjek bio nezgodan protivnik svima.
Vrijeme je da preuzme neki jaci klub.

Jagos
Gost
Jagos

Mirna luka…15 godina!!koja je svrha takmicenja??zbog toga vás ne gledamo.zabava za 3 petrovacke familije

Send this to a friend