Fudbal

Crna Gora u istorijskom meču na Vembliju

foto: FSCG

“Hrabri sokolovi”, “Gordi Albion” i posebna utakmica Crna Gora će 14. novembra, u okviru 9. kola kvalifikacione grupe A za Evropsko prvenstvo 2020. godine, gostovati Engleskoj na Vembliju, a to će biti 1000. meč u istoriji kolijevke fudbala.

Engleska je prvu utakmicu odigrala 30. novembra 1872. godine protiv Škotske u gostima (0:0), a Dejli mejl javlja da će Engleska fudbalska asocijacija na pravi način obilježiti 1000. utakmicu svoje selekcije.

Biće uključeni istoričari koji će napraviti istorijski pregled, biće prisutni svi živi kapiteni reprezentacije, te članovi porodica koji su preminuli…

Kapitensku traku “Gordog Albiona” je do sada nosio 121 fudbaler, prvi je bio Katbert Otavej, a posljednji Fabijan Delf.

Kroz reprezentaciju Engleske je do sada prošlo 1.242 igrača, a mediji sa Ostrva javljaju da će selekcija “tri lava” protiv “hrabrih sokolova” vjerovatno nastupiti u replikama prvih dresova.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

Razlog vise da nas nakantaju…1-1 & 7+

Rade007
Gost
Rade007

To je taj iskonski fudbal,to su očevi ovog najdivnijeg sporta. Biće sigurno i ubjedljiva pobjeda protiv Srbije 2,nekih 7-8 golova. Skoro 160 godina postojanja reprezentacije Engleske,pa to je vrhunac nad vrhuncima. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿❤❤

milos
Gost
milos

istorijski koliko ste bistri . . .ne blatite vasim komentarima cg . . . sa ovakvim natpisima . . .

Send this to a friend