Fudbal

Crnogorac ponovio pokorio Tajland

Prošle godine je sa istorijskih 86 bodova osvojio Taj ligu sa Buriram junajtedom, a sada je tri kola prije kraja prvenstva odbranio šampionski lovor…

Nikšićanin Božidar Boško Bandović je sa Buriram junajtedom nastavio da niže uspjehe, a 48-godišnji klub sa Tajlanda mu se “zahvalio” novim ugovorom do decembra 2020. godine.

Jer, Tajlanđani znaju da naš 49-godišnji tručnjak ima magičnu formulu…

“Bilo je teško, jer znate da je teže odbraniti titulu, nego je osvojiti. To je stvarno tako. Pored toga, igrali smo uporedo u Ligi šampiona i razvijali mlade igrače, a nismo imali dugu klupu. Kada se sve podvuče, imali smo izvanrednu sezonu”, rekao je za Dnevne novine Bandović.

Buriram tri kola prije kraja ima 78 bodova, a drugoplasirani Bangkok je na 66. Međutim, sezona koja traje od februara do oktobra je prelomljena negdje sredinom juna.

“Tada smo imali dvije utakmice protiv Bangkoka u razmaku od tri dana, jednu u prvenstvu, a drugu u FA kupu. Imali smo bod više od Bangkoka, pobijedili smo ih oba puta, otišli na plus četiri i to je bio praktično kraj. To je nama značilo, jer smo postali stabilniji, komunikacija je između nas u klubu bila bolja”, jasan je nekadašnji trener Olimpijakosa, Kerkire, AEL-a, Bakua, Tero Sasane i Sisaketa.

Pogled na tabelu kaže sljedeće: Buriram može da završi prvenstvo sa 87 bodova ukoliko dobije sve utakmice do kraja, što bi bilo najviše u istoriji tajlandskog šampionata.

“Imamo priliku da srušimo naš rekord koji smo postavili prošle godine. Naravno, napašćemo ga”, poručio je Bandović.

Ali, odbrana titule i napad na sopstveni rekord je samo jedan dio u mozaiku uspjeha Boška Bandovića. Buriram junajted je u aktuelnoj sezoni igrao Azijsku Ligu šampiona, prošao je grupu sa skorom dvije pobjede, tri remija, jedan poraz, tako potpisavši prve trijumfe nekog tajlandskog kluba u ALŠ.

“Igrali smo u teškoj grupi, nosili se ravnopravno sa Gvangžuom, Džedžuom i Serezom Osakom. Dali smo putokaz ostalim tajlandskim klubovima kako se trebaju postaviti kada igraju van Tajlanda. Pomjerili smo granice kako u domaćem prvenstvu, tako i u Azijskoj Ligi šampiona”, rekao je Bandović, čiji je Buriram ispao u 1/8 finala od južnokorejskog Jeonbuka ukupnim rezultatom 4:3.

Šampionat je već osvojen, a Buriram će se truditi da opet bude dobar u Ligi šampiona…

“Uvijek razmišljamo unaprijed. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, a već imamo kostur za narednu sezonu. Ekipa je dokazala da ima karakter u teškim trenucima, tako da nema potrebe da mijenjamo mnogo”.

Jedini Crnogorac koji je vodio neki klub u evropskoj Ligi šampiona se pronašao na Tajlandu – nema namjeru da napusti sedmostrukog šampiona, jer u Buriramu ima praktično sve.

“Fudbal na Tajlandu je napredovao, Buriram ima uslove kao evropski timovi. Na stadione dolaze navijači, porodice… Uglavnom je puno. Plus, nema tuča i problema. Stranci koji dolaze su kvalitetni i uz njih napreduju domaći igrači. Buriram igra na Čang areni, stadion prima 32.500 gledalaca, ali – to nije sve. Imamo dva trening centra, jedan je u našem gradu Buriramu, a drugi u Bangkoku. Često se desi da u Bangkoku moramo da ostanemo pet – šest dana zbog putovanja, tako da klub ima tamo trening centar. Sve vam je jasno na kom smo nivou onda. Imamo pet – šest terena, teretanu, bazene. . . Sve što nam treba”, podvukao je Bandović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Zasto on nije izbornik nogometne reprezentacije CG..

BudoMNE
Gost
BudoMNE

Hahaha kakvi ste jadovi…strasno, dupeta bi dali za 20e…
Objavljujete komentare koji vrijedjaju Crnogorce i sl…a čim nesto lično ne odgovara…kuku…kakvi jadovi…a pitajte nekog sta znači biti-profesionalac…imaš li koga…

Send this to a friend