Fudbal

Crnogorski derbi uvijek izvlači maksimum iz igrača

Sa tri pobjede i isto toliko remija Nikšićani dočekuju najveći crnogorski derbi. Gori su od Budućnosti, gledajući trenutnu tabelu, ali nijesu zaboravili prošlu sezonu kada su najvećeg konkurenta ostavili na rekordna 22 boda.

Svi su kraj Bistrice zdravi, nema kažnjenih fudbalera, pa strateg ,,plavo-bijelih može da kombinuje kako hoće.

“Najveći crnogorski derbi je došao na red. Bez obzira gdje se ko od rivala nalazi na tabeli, ovaj meč, uvijek, posebno motiviše. Nije nas krenulo baš kako se očekivalo ove sezone, ali dug je šampionat i sve će se nadoknaditi. Protiv Grblja smo bili više nego ubjedljivi, nijesu nam ni ozbiljno priprijetili tokom meča, ali svjesni smo da protiv Budućnosti neće ići tako lako. Podgoričani nikad kraj Bistrice ne dolaze za bod, a mi bi trebali da ih ispratimo kako je navikla nikšićka publika posljednjih sezona. Neće to ići baš lagano, znaju i oni da su za nama svega tri pobjede, daje ovo ekipa gora od lanjske i biće, vjerovatno, bolje motivisani. Međutim, Sutjeska se nikad nije plašila Budućnosti, pa zašto bi i ovog septembra. Naravno, očekujemo i podršku navijača, igra se pred TV kamerama, a to je motiv više. Svjesni smo da od ovog susreta znači mnogo budući razvoj situacije na tabeli”, kaže kapiten nikšičkog sastava Vladan Giljen.

Tri od ukupno četiri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva, Budućnost je ostvarila na strani, što je jasan znak da bolji učinak ima kada nastupa van stadiona pod Goricom.

“Možda nijesmo na očekivanom nivou ni mi, ni Sutjeska, ali derbi je posebna utakmica, forma nije odlučujući faktor, već mnogi drugi detalji. Nema favorita, a vjerujem da će meč biti takmičarski, lijep za gledanje. Sa naše strane neće biti nikakvih kalkulacija. Kao i uvijek, idemo na pobjedu. Imamo snage i kvaliteta da osvojimo bodove na svakom terenu, a iskreno se nadam da će tako biti i kraj Bistrice”, rekao je krilni napadač Budućnosti, Miljan Vlaisavljević, koji je prethodno nosio dres Sutjeske.

Nikšićani su još slabije počeli prvenstvo od ,,plavih, ali to ne zavarava brzonogog ofanzivca:

“Sutjeska je aktuelni šampion i siguran sam da će kad-tad pokazati pravo lice. Ipak, gledamo sebe. Vjerujem da ćemo odigrati na nivou mogućnosti i ostvariti rezultat koji želimo. Pobjeda bi nam mnogo značila pred početak drugog kruga”, zaključio je Vlaisavljević.

Sutjeska i Budućnost igraće danas od 15 sati.

Send this to a friend