Fudbal Pobjeda nad Mađarima za kraj prvenstva

Crnogorski sportski novinari treći na prvenstvu jugoistočne Evrope

Fudbalska reprezentacija Udruženja sportskih novinara Crne Gore osvojila je treće mjesto na prvenstvu jugoistočne Evrope održanom u mađarskom Šiofoku.

U polufinalnom duelu bolji od crnogorskih sportskih novinara bili su Bugari koji su već u prvom poluvremenu došli do tri gola viška, a dva minuta prije kraja za konačnih 3-1 pobrinuo se Perović. U bugarskom timu briljirao je Jočev koji je postigao dva izuzetno lijepa gola udarcima sa velike udaljenosti.

U utakmici za treće mjesto protiv domaćina, Crna Gora je odigrala kao i u polufinalu, jedno jako loše poluvrijeme i jedno jako dobro. Mađari su imali velikih 3-1 nakon prvih 15 minuta, da bi u drugom dijelu igre došlo do velikog preokreta, uz šest golova crnogorskih sportskih novinara za konačnih 7-3. Tri gola postigao je Perović, dva Ivanović, a po jednom su se upisali Krivokapić i Otašević.

”Mislim da je ovo dobar rezultat, ako pogledamo okolnosti, činjenicu da smo doputovali sa samo sedam igrača, na kvalitet rivala, tešku grupu i potrošnju koju smo imali prvog dana. Momci su dali to što su mogli u ovom trenutku, bilo je dobrih i loših momenata, ali bez mladih snaga, makar njih sedmorice koji nijesu mogli da nam pomognu, a redom su u najboljim fudbalskim godinama, ovo je više nego pristojan rezultat. Jedini smo savladali osvajača turnira, Moldaviju, ostavili pristojan utisak u svim mečevima, osim na startu turnira protiv Rumunije i vjerujem da su svi članovi delegacije dali svoj doprinos da nastavimo niz dobrih rezultata na ovim turnirima. Mađari su bili odlični domaćini, a u Šiofoku smo napravili i preliminarni dogovor da preuzmemo domaćinstvo za narednu godinu, pa eto prilike da se nametnemo u punom sastavu na domaćem terenu i ponovimo uspjeh iz Kukljice kada smo bili šampioni”, rekao je na kraju turnira selektor Vlado Perović.

U finalu je Moldavija savladala Bugarsku sa 3-2, a na završnoj večeri biće proglašeni najbolji golman, strijelac i igrač turnira.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Je li ovo Boro medju njima obraza vi?

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Vlada Perovica za selektora umjesto Hadzije!

Send this to a friend