Fudbal

Crnogorski talenat potpisuje za italijanskog prvoligaša

Sergej Grubač (18), naš omladinski reprezentativac, na korak je od potpisa za italijanski prvoligaš Kjevo Veronu! Dogovor je načelno postignut i detalji Sergeja dijele od ozvaničenja dogovora.

Svega tri sedmice nakon punoljetstva napadač izuzetne tehnike blizu je ostvarenja sna, da zaigra u jednoj od najjačih liga svijeta. Veliki talenat najvećeg kiparskog klupa Apoela iz Nikozije, u sezoni za nama bio je meta brojnih evropskih klubova. Ovog proljeća odbio je ponude nekih od velikana kontinenta jer u Kjevu na njega ozbiljno računaju već od starta naredne sezone.

Debi u Seriji A tako bi se mogao desiti već krajem ljeta ili na jesen. Za realizaciju transfera ostalo je da Kjevo sa Apoelom dogovori treningkompenzaciju. Naš list saznaje daje veliku zaslugu za realizaciju transfera imao bivši jugoslovenski reprezentativac Vladimir Jugović.

Grubač je prethodnih mjeseci igrao odlične partije u dresu omladinske reprezentacije Crne Gore. Tokom prethodne sezone trenirao je i dočekao debi za seniore Apoela u kiparskoj ligi, tima koji je redovan učesnik Lige šampiona. Poziv Kjeva bio je posebno primamljiv, jer želi da krene stopama naših proslavljenih asova koji su ostvarili izuzetne karijere u Kaiću, poput Savićevića, Vučinića i Jovetića.

Visoki napadač, kojeg zbog izuzetne tehnike porede sa holandskom legendom Van Bastenom, 29. maja proslavio je 18. rođendan i punoljetstvom stekao pravo da bira novu sredinu. Sa samo 17 godina i 180 dana postao je drugi najmlađi igrač u istoriji Apoela u zvaničnim mečevima. Iako je na Kipru od treće godine i imao je pravo na kiparsko državljanstvo, njegov izbor isključivo je bila Crna Gora.

Sergej je sin Vanje Grubača, nekada asa Sutjeske, legende OFK Beograda iz devedesetih, kasnije asa Avra, Brage i Hamburga. Iako u Crnoj Gori provodi svega nekoliko sedmica godišnje, u očevom Nikšiću, Sergej odlično zna naš jezik.

U intervjuu za naš list prošlog ljeta Sergej Grubač je kazao da mu je, prije dresa nekog jakog evropskog kluba, san dres seniorske reprezentacije Crne Gore. Dobre partije u Kjevu brzo bi ga preporučile selektoru Ljubiši Tumbakoviću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razal
Gost
razal

Momak je normalan

HNovi
Gost
HNovi

Oni su Srbi, o cemu vi pisete?!

justitio
Gost
justitio

I Adem Ljajić je isto Srbin,ne? 🙂

blavor
Gost
blavor

Puno mi je srce kad procitam ovakve vijesti , bravo !

Markos
Gost
Markos

bRAVO

Send this to a friend