Fudbal

Crnogorski Van Basten sanja dres “sokolova”

Godina slabih rezultata svih mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore nas je natjerala da stavimo prst na čelo i zapitamo se kada će bljesnuti novi dijamant, u kojem fudbaleru čuči duh vođe nacionalnog tima, momka koji će biti budućnost…

Takav jedan marljivo i tiho radi na Kipru, a nedavno je ispunio jedan od brojnih uslova za potencijalnog superstara njegovo ime je Sergej Grubač, i on je jedan od najmlađih debitanata u istoriji APOEL-a. Kiparski gigant i nedodirljivi vladar fudbala na pomenutom ostrvu u timu, gdje startnih jedanaest čine praktično svi stranci, za svoje mjesto pod suncem se bori 17-godišnji ofanzivac.

Grubač je 25. novembra u trijumfu nad Olimpijakosom upisao prve minute u dresu 26-strukog državnog prvaka.

“Kada sam otišao na pripreme to (da debitujem) sam sebi postavio kao cilj. Trudio sam se na treninzima, prijateljskim utakmicama i tako dobio šansu. Svjestan sam da je velika konkurencija, ali sigurno ću raditi maksimalno da dobijemo još prostora”, javio nam se sa Kipra kadetski i omladinski reprezentativac Crne Gore.

Sergejev otac, Nikšićanin, Vanja Grubač je 46-godišnji nekadašnji fudbaler i golgeter OFK Beograda iz kojeg je pravio velike transfere u Bragu, Hamburger, Avr… Sada je i jasno odakle 17-godišnji junak naše priče posjeduje talenat i njuh za gol.

“Otac mi je tokom karijere igrao i na Kipru. Počeo sam da treniram fudbal sa tri godine i kao porodica smo ostali da živimo ovdje”, govori mladi Sergej koji je 29. maja 2000. godine rođen u Beogradu.

Utakmicama u dresu pionirske, kadetske i omladinske repreznetacije Grubač je pokazao nadarenost zbog koje se s pravom o njemu priča kao velikom talentu. Ubjedljivo je najmlađi u igračkom rosteru APOELa, a konkurenciju u napadu mu čini golgeter iz Belgije Ivan de Kamarđo, nekadašnje Ajaksovo čudo od djeteta Lorenco Ebesilio, reprezentativac Australije Tomi Ar…

“Samo razmišljam kako da igram i treniram dobro. Još nijesam potpisao profesionalni ugovor, ali oko toga se uopšte ne opterećujem”, poručio je Grubač koji je odavno u bilješci Partizanovog skautinga prozvan “crnogorskim Van Bastenom”:

“Prija mi kompliment da ličim igraču kao što je Marko van Basten. Ali, ja sam Sergej Grubač koji treba još puno da radi i da se dokazuje”

Debijem u dresu aktuelnog šampiona Kipra Grubač je sigurno zapao za oko i selektoru Ljubiši Tumbakoviću koji ima naviku da poziva mlade igrače nezahvalno je očekivati, ali sa pravom je optimistično vjerovati da će član kluba sa Nikozije nekad zaigrati u dresu seniorskog tima “hrabrih sokolova”.

“Što se tiče reprezentacije, očekujem da ću prije svega proći sve mlađe selekcije i tako jednog dana postati i A’ reprezentativac”, zaključio je Grubač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne
Gost
Mne

Ima interesantnih igraca u mladjim selekcijama. Muric iz Sitija, Skenderovic iz Hofenhajma, Uskokovic iz Maribora, naveo sam samo primjere, ima ih jos… samo treba dati nekom strucnijem da ih vodi, pa ako treba i stranac neki. Ne bi lose bilo ni da neko od bivsih reprezntativaca vodi ove mladje selekcija, tipa Pekovic, Dzudovic…cuo sam da se o tome razmislja…u svakom… Više »

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Neka selektor proba ovoga momka

Дапсиће Талум
Gost
Дапсиће Талум

Црногорски вели Бастен , аоооо. Пакао кунем ти се мачка

Send this to a friend