Fudbal Ne žali zbog ostanka u Pljevljima

Ćuković ostanak najveće pojačanje Rudara

foto: pvportal

Možda i najveće pojačanje Rudara za drugu polusezonu biće ostanak korpulentnog štopera Igora Ćukovića.

Iskusni Nikšićanin nedavno je bio blizu inostranog angažmana, tačnije transferu u šampionski tim Gruzije – Dinamo iz Tbilisija.

O tome je pričao i sportski direktor kluba iz Pljevalja Damir Čakar koji je bio spreman da traži zamjenu za jednog od najboljih igrača tima.

Ipak, posao se izjalovio. Ćuković se vratio pod Golubinju i pomoći će saigračima da ostvare cilj tokom proljećne polusezone – očuvanje prvoligaškog statusa bez baraža.

“Istina je da sam bio na korak od potpisivanja ugovora sa Dinamo Tbilisijem, ali na kraju se nijesmo dogovorili. Priča je počela da se mijenja, a to mi se nije dopalo. Odustao sam o daljih pregovora i vratio se u Rudar. Nijesam ove zime ostvario angažman u inostranstvo, ali ne brinem, desiće se u budućnosti, samo da nastavim da igram kao jesenas. Nije mi ni žao što nijesam prešao u Gruziju, jer želim sa Rudarom da dovršim priču koju smo počeli prije pola godine”, rekao je Ćuković.

Rudar je ušao u takmičarski ritam bez priprema, sa ekipom koja je formirana nekoliko dana pred početak priprema.

Prognoze nijesu bile svijetle. Pljevljacima je bila namijenjena uloga fenjeraša, teška borba za svaki bod.

Četa Edisa Mulalića, međutim, prevazišla je sva očekivanja. Tim je vremenom napredovao, igrači su dizali formu i postali ozbiljan protivnik na prvoligaškoj sceni.

Polusezona je završena van opasne zone, na sedmom mjestu, sa šest pobjeda i 21. bodom. Značajnu ulogu na terenu imao je i Ćuković, momak koji je bio komandant odbrane.

“Poznato je kako smo ušli u prvenstvo. Bili smo u komplikovanoj situaciji, ali radili smo naporno, održavali odličnu atmosferu i pokazali kvalitet. Stigli su i rezultati. Zadovoljni smo jesenjom polusezonom, ali sada je obaveza još veća. Moramo da budemo bolji na proljeće”, dodao je centralni bek kluba sa sjevera države.

Send this to a friend