Fudbal

Da i kod kuće bude kao na strani

foto: UEFA

Broj tri kao da je postao zaštitni znak danilovgradskog prvoligaša u tekućoj takmičarskoj sezoni. Naime, Iskra je na trećem mjestu po broju datih i primljenih golova, isto toliko puta je istovjetnim rezultatom 0:1 poražena na stadionu “Braća Velašević i konačno u narednih deset dana očekuju je tri teška gostovanja i to protiv Budućnosti i Titograda u prvenstvenim okršajima i Sutjeske u nacionalnom Kupu.

“Potpuno sam zadovoljan angažovanjem i disciplinom svih igrača i u zvaničnim nastupima i na treninzima i mislim da smo s obzirom na prikazane partije, zaslužili koji bod više. Doduše, moram priznati da je došlo do zamora u meču sa Petrovcem kada nam je popustila koncentracija u presudim trenucima, a podbacili smo i u Pljevljima gdje smo bili na ivici poraza od Rudara”, počeo je priču objektivni trener Aleksandar Nedović, koji ne štedi komplimente na račun zalaganja i velike borbenosti ambicioznih mladića u prethodnim susretima.

On podsjeća daje njihovo fudbalsko znanje naročito zapaženo na strani, dok kod kuće kao da neka čudna magija utiče na bolja izdanja i veći bodovni saldo.

“Radikalno smo podmladili ekipu i na tom planu nijesmo pogriješili. Odluka uprave i mojih kolega bila je ispravna, tako da na svim pozicijama imamo žestoku konkurenciju, a pojedini igrači zahvaljujući sjajnim izdanjima dobili su i pozive za mlađe reprezentativne selekcije. Možda se radi o nekoj psihičkoj barijeri da pred svojim navijačima budu najbolji. Zato svakodnevno radimo na otklanjanju tih nedostataka i postepeno rješavamo probleme koji se tiču nastupau Danilovgradu, kako bi prekinuli lošu tradiciju slabih rezultata u Danilovgradu”, istakao je Nedović u nadi da će i to uskoro biti ad akta.

Da se marljivo i intenzivno radi, te da je atmosfera u klubu izvanredna, uvjerili smo se i najednom treningu u Lješkopolju na kojem je centarfor Stefan Milošević dominirao u šesnaestercu nemilosrdno rešetajući mrežu, stavljajući nam do znanja daje najozbiljniji kandidat za laskavo priznanje najboljeg strijelca, jer četiri gola prednosti u odnosu na prvog pratioca Gorana Vujovića, lijepa je prednost.

“Slijede tri izuzetno teška meča u gostima i to upravo sa protivnicima koji pretenduju na najviši plasman i Evropu. Uz sav respekt prema njihovoj snazi i kvalitetu, mi u Podgoricu i Nikšić ne nosimo bijelu zastavu, naprotiv strategiju nećemo mijenjati i nastojaćemo da pružimo maksimum i upustimo se u borbu prsa u prsa”, obećao je Nedović.

Send this to a friend