Fudbal

Da se računaju šanse, bili bismo prvaci svijeta

Rudar se u dosadašnjem dijelu sezone pokazao kao ekipa koja teško gubi, ali i teško pobjeđuje utakmice o tome svjedoči konkretan učinak na terenu po dva trijumfa i poraza nakon 11 kola, te sedam datih i isto toliko primljenih golova.

Pljevljaci imaju igru, ali je slaba realizacija uticala da ne budu bolje plasirani od sedmog mjesta (13 bodova).

“Da postoji takmičenje u broju stvorenih šansi, mi bi bili prvaci svijeta”, slikovito kaže trener Edis Mulalić, koji nastavlja: “Ne primamo golove, ali ih i teško dajemo. Kasnili smo sa selekcijom igrača, ja sam preuzeo ekipu poslije Evrope i trebalo je vremena da se stvari slože. Uspjeli smo da organizujemo igru, to dosta dobro izgleda u polju, ali ne snalizimo se najbolje kada treba da damo gol. Radimo jako tokom pauze, obratili smo pažnju i na realizaciju, ali kada imaš to je nešto što ne možeš u velikoj mjeri da popraviš treningom”, rekao je Mulalić.

Mini odmor u šampionatu dobro je došao fudbalerima Rudara da se osvježe noge, razbistre glave i oporave se od povreda.

“Trenirali smo naporno prošle sedmice, i po dva puta dnevno. Momci su dobro fizički spremni, a pauzu smo iskoristili i da rehabilitujemo one koji su imali problema sa povredama. Kada ne prođeš pripreme, očekivano je da se takve stvari događaju češće nego inače. Plan je da izvučemo maksimum iz kadra koji imamo do kraja polusezone”, poručio je strateg pljevaljskog prvoligaša.

Mulalić očekuje da će na proljeće imati jači tim. Imamo obećanje od uprave da ćemo u zimskom prelaznom roku angažovati pojačanja na pozicijama koje su nam deficitarne. Tako ćemo biti još konkurentniji u borbi za ostvarenje ciljeva. Ali, do tada imamo obavezu da održimo priključak za Rudar gleda ka Evropi do koje može kroz prvenstvo, ali i kraćim putem preko Kupa.

“Idemo redom, utakmicu po utakmicu. Ovo je liga u kojoj svako svakog može da pobijedi. Dvije vezane pobjede donose mnogo, isto kao što te jedan poraz uspori. Nadam se da ćemo uspjeti da vežemo nekoliko pozitivnih rezultata i na taj način se približimo vrhu rekao je Mulalić, koji nastavlja: Za vikend nas čeka mnogo teška utakmica protiv Grblja koji je dao devet golova u posljednje dvije pobjede. Biće teško, ali naše se zna igramo kući i idemo na sva tri boda”, dodao je šef stručnog štaba Rudara.

“Potom slijedi revanš osmine finala Kupa protiv Budućnosti pod Goricom Prva utakmica završena je 0:0. Odgovara nam svaki remi sa golovima i normalno je da ćemo uraditi sve da zatresemo mrežu posvećeni smo Grblju, nakon toga razmišljaćemo o Budućnosti, pa poslije toga i Sutjesci”, zaključio je Mulalić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piksi
Gost
Piksi

A kojeg to svijeta kukala vam capra?

Send this to a friend