Fudbal

Đalović objasnio zašto je slavio gol protiv Budućnosti

Rudar je napravio korak ka gornjem dijelu tabele nakon stoje u prošlom kolu savladao Budućnost (2:0).

Pobjeda u jednom od derbija jeseni dala je motiva i radnog elana fudbalerima pljevaljskog kluba tokom mini pauze.

“Mnogo važan trijumf za nas jer smo održali priključak za ekipama koje se bore za Evropu. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica u posljednje vrijeme, ali falilo je sreće da upišemo tri boda. Imali smo seriju remija, a to smo prekinuli protiv Budućnosti koja, po mom mišljenju, ima najbolji tim na domaćoj sceni. Pobjeda protiv aktuelnog šampiona samo može da nam bude podstrek da budemo još bolji u preostalom dijelu jesenje polusezone”, rekao je Radomir Đalović.

Jedan od dva gola protiv ,,plavih“ postigao je upravo iskusni napadač, koji je u finišu meča pod Golubinjom kaznio grešku reprezentativnog golmana i velikog prijatelja Milana Mijatovića.

Đalović je prethodno bio lider i kapiten Budućnosti, pod Goricom je osvojio titulu, stigao do zvanja najboljeg igrača crnogorske lige. Ljetos je napustio podgorički klub, a sudbina je htjela da baš protiv bivšeg tima postigne prvijenac u dresu Rudara.

Nakon pogotka u debeloj sudijskoj nadoknadi, uslijedila je emotivna proslava- trideset petogodišnji golgeter završio je na ogradi, okružen saigračima.

“Ja sam profesionalac, emotivno doživljavam svaki gol. Bio sam povrijeđen, skoro sam se vratio na teren, tražim formu, a to mije bio prvi pogodak u sezoni. Zato sam onako slavio ističe Đalović, koji dodaje:

“Ne zaboravljam period proveden u Budućnosti, sjećam se svih lijepih trenutaka, uživao sam u podgoričkom klubu. Ipak, putevi su nam se razišli ljetos. Stigao sam u Rudar i dugujem zahvalnost ljudima iz Pljevalja što su sve vrijeme uz mene. Povreda je sada prošlost, potrudiću se da pružim maksimum na svakoj utakmici i pomognem sadašnjem klubu”, da ostvari ambicije kazao je nekadašnji reprezentativac i dugogodišnji internacionalac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Varvar
Gost
Varvar

Najbolji tim u ligi?! Kojoj?

Send this to a friend