Fudbal

Dan kada je fudbalski rođen Mirko Vučinić

Na današnji 1999. Mirko Vučinić debitovao za prvi tim Sutjeske u pobjedi protiv Sartida 4:1.

Na taj način postao je najmlađi debitant u istoriji crnogorskog i jugoslovenskog fudbala (16 godina i jedan dan). Odmah na prvom meču postigao je gol čime je postao najmlađi strijelac u istoriji.

Bio je to uvod u fenomenalnu karijeru koju su ipak skratile povrede. Dugogodišnji kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore imao je atipičan put, pošto je iz Nikšića direktno otišao u Leće.

Bilo je to već 2000. Zadržao se tamo čak šest godina, postao heroj kluba odigrao 111 utakmica i zavrijedio poziv Rome. Najblistavije momente karijere doživio je vjerovatno u Rimu, pamti se mnogo toga, ali vjerovatno najviše dva gola 4. novembra 2008. kada je srušio Čelsi u Ligi šampiona.

2011. otišao je u Juventus, gdje se zadržao tri sezone odigrao 75 mečeva i dao 21 gol. Uslijedio je poziv Al Džazire i odlična finansijska prilika, koju je Mirko odlučio da prihvati. Da je bio previše dobar za tamošnji fudbal pokazuje i statistika. Na 29 mečeva postigao je 27 golova.

U novembru 2015. Mirko je doživio tešku povredu koljena, od koje se još na pravi način nije oporavio. Sve je izvjesnije da mu je ona i okončala karijeru, iako je kapiten pokušavao da se vrati, ali nije do kraja uspio u tome…

Send this to a friend