Fudbal Biće zanimljivo u Tuzima

Dečić ovjerava treće mjesto, Petrovac ne odustaje od četvrtog

foto: FSCG

Dečić je sa tri vezane pobjede u tri derbija protiv Sutjeske, Budućnosti i Iskre potvrdio treće mjesto, a samim tim i vizu za Evropu.

Već danas Tuzani imaju priliku na svom terenu da proslave izlazak na međunarodnu scenu, jer bi pobjedom protiv Petrovca dva kola prije kraja i teoretski osigurali treću poziciju.

Baš zbog toga u Tuzima se sprema fešta, a iako je Dečić gotovo bez rezultatskog imperativa, svi u taboru ovog tima razmišljaju samo o nastavku pozitivne serije kako bi već večeras potvrdili drugi put uzastopno vizu za Evropu.

– Kada je bilo najvažnije ušli smo u sjajnu seriju. Savladali Iskru i Budućnost, zatim izborili finale Kupa, a onda je došla i pobjeda protiv Sutjeske u Nikšiću. Jasno je da smo jako blizu našeg cilja, ali nema euforije dok to ne bude i teoretski osigurano. Imamo priliku da to riješimo već danas u duelu sa Petrovcem, koji takođe ima evropske ambicije. Vjerujem da možemo nastaviti pozitivnu seriju – rekao je Ilija Martinović, štoper Dečića.

Petrovac je zahvaljujući lošim rezultatima konkurenata cijelog proljeća držao priključak za Evropu, ali je poraz od Iskre (4:0) definitivno pokazao da pod Malim brdom ove polusezone nešto debelo ne štima.

,,Nebo-plavi“ bi kontinentalne scene mogli da se domognu usljed ,,tuđe nesreće“, odnosno u slučaju da Iskra ne dobije licencu, budući da ne djeluje da bi na terenu mogli da izdejstvuju srećan kraj, imajući u vidu lošu formu i činjenicu da za Danilovgrađanima zaostaju šest bodova.

– Teško je bilo šta reći poslije onako ubjedljivog poraza od Iskre pred domaćom publikom, ali daćemo sve od sebe da u preostala tri meča popravimo utisak i pokažemo da broj bodova koji smo osvojili nije plod slučajnosti – rekao je vezista Balša Boričić.

Susret će početi u 19 sati.

Send this to a friend