Fudbal Telekom 1. CFL (16. kolo)

Dečić za nastavak pozitivne serije, Podgorica za izlaz iz krize

foto: FSCG

Samo tri dana nakon što su osvojili bod kraj Bistice protiv Sutjeske, na način što su primili gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade, fudbaleri Dečića danas dočekuju Podgoricu, uvjereni da ih scenario sa kraja meča u Nikšiću nije poremetio i da u duelu sa Lješkopoljcima mogu do još jednog pozitivnog rezultata.

Zanimljivo je da je Dečić, prije dva mjeseca, baš protiv Podgorice ostao bez pobjede, gotovo na identičan način kao protiv Sutjeske, tačnije još teže, jer je domaćin uspio da dođe do egala u debeloj nadoknadi, tačnije u 98. minutu golom Sentokua. Da li je sada vrijeme za vraćanje duga?

– Dobro se sjećamo tog meča. Nije bilo lako kada primate gol i to protiv lidera u osmom minutu nadoknade. Ali i taj bod bio je veoma važan za nas, a gol nas nije poremetio, što dokazuju rezultati nakon toga. Siguran sam da nas neće poremetiti ni gol u nadoknadi protiv Sutjeske, već ćemo nastaviti po već dobitnom receptu – kazao je Džonatan Drešaj, kapiten Tuzana.

Dečić na posljednja četiri meča (računajući i Kup) nije primio gol na svom terenu, a statistički gledano oba tima, danas se može očekivati utakmica ponovo na mali broj golova.

– Možda presudi jedan detalj, inspiracija pojedinca… Sigurno da smo motivisani, da želimo da nakon odlične serije rezultata, sve to potvrdimo u finišu polusezone. Ali neće biti lako u ovom paklenom ritmu utakmica, ali se nadam da disciplinovanom igrom u odbrani, možemo upisati povoljan rezultat i da ćemo nastaviti pozitivan niz – dodao je Drešaj.

Ukoliko Dečić nastaviti pozitivnu seriju i danas napravio bi možda i ključni korak da tri kola prije kraja bude sigurno drugi na polusezoni, pa će 2020. godina biti definitivno fudbalska godina u znaku Dečića…

Podgorica je bila lider i imala blistav niz do kraja septembra (zaključno sa utakmicom protiv Dečića), a onda je krenula kriza. Šest utakmica u prvenstvu bez pobjede (uz eliminaciju u Kupu) jasno pokazuju da je najmlađi prvoligaš u rezultatskoj krizi. Ipak, Podgorica je u vrhu, a meč protiv Dečića može biti prekretnica – Lješkopoljci mogu smanjiti zaostatak za Tuzanima ili skliznuti duboko, jer Titograd u zoni baraža ima samo četiri boda manje…

– Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Očigledno je da smo u krizi, iako igramo dobro, treniramo zaista jako, ali upali smo u rezultatsku krizu. Na nekim mečevima nijesmo imali sreće, nekada smo grubo kažnjeni za neke greške, ali u svakom slučaju sigurno je da ova ekipa može i vrijedi mnogo – kazao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Podgorica je na posljednjih 12 utakmica samo jednom postigla više od jednog gola na utakmici (protiv Rudara – 2:0), a osim Pljevljaka savladali su još samo Jezero u tom periodu (1:0). Protiv najbolje odbrane u ligi, Podgorica traži i bolju realizaciju.

– Nije bilo mnogo vremena nakon mečeva protiv Zete i dva vezana poraza u utakmicama gdje nijesmo zaslužili poraz. Ali vjerujem da ćemo napraviti reakciju, bez obzira što znamo da gostujemo Dečiću, koji je hit, koji je u samom vrhu, ali spremni smo da potvrdimo kvalitet – naglasio je Nikolić.

Meč u Tuzima počeće u 15.45 sati,

Send this to a friend