Fudbal

Dejo: Debakl u Kelnu nas doveo do Barija

Predsjednik FSCG-a Dejan Savićević smatra da je težak poraz od Kelna u sezoni 1989/90 uticao na to da Zvezda postane prvak Evropa i Svijeta.

Savićević je postigao dva gola za pobjedu Zvezde u Beogradu od 2:0. Ipak to nije bila dovoljna prednost, Keln je u uzvratnom meču slavio 3:0.

“Poslije velikih 2:0 u Beogradu, kada sam ja postigao dva gola, mi nismo otišli u Keln na međunarodnu utakmicu, nego na izlet. To je bila lijepa šoping tura. Običan vašar i to nam se obilo o glavu. Da nije bilo tog Kelna, ne bi bilo ni Barija. Poslije te utakmice promijenila se organizacija kluba. Kao što rekoh, svačega je bilo u Kelnu. Bili smo u istom hotelu s navijačima i prijateljima kluba. Velika gužva, nismo bili koncentrisani. Tada smo dobili lekciju iz koje smo svi mnogo naučili. Od tada nas je klub „blindirao“. I godinu dana kasnije smo bili šampioni Evrope.” – podsjetio je Savićević tokom razgovora za “Mozzart sport”.

Razlog razgovora je novi ,eč između Kelna i Crvene zvezde koji je u okviru Lige Evrope na programu u četvrtak od 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Srbuje savicevic. ..zasto ne ide za srbiju. ..ostavi posa pravom?

Nikola
Gost
Nikola

Reprezentacija Crne Gore igra ovih dana dvije istorijske utakmice, a predsjednik Saveza već danima se bavi beogradskim klubovima! Kada ćeš jednom prestati da govoriš za medije, Dejane? Koliko god si bio Genije na terenu, toliko si tanak u kontaktima sa novinarima. I da: ne zaboravi da ti je vlastita država prioritet. Ako nije i ako si i dalje Srbin, Beograd… Više »

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Samo dejo je srušio i milan sa zvijezdom neznam koje godine kad je dao gol i poništili utakmicu zbog magle mogla je zvijezda do dvije titule prvaka evrope ??

Send this to a friend