Fudbal

Dejo o duelima CG i Srbije, odluci da ne postane Zvezdina zvijezda…

foto: Anadolija

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da na obraz nekim ljudima ide činjenica što Darko Pančev, Robert Prosinečki i on nisu proglašeni za Zvezdinu zvijezdu, kao i da naša reprezentacija neće sa bijelom zastavom istrčati u mečevima Lige nacija protiv Srbije.

Popularni Genije bio je dio generacije beogradskog kluba koji je 1991. godine bio prvak Evrope.

“Mogao je to da bude Pančev, jer je golgeter van serije i imao je tri vrhunske sezone. Mogao je i Robi koji je znao sve u fudbalu i bio i omladinski prvak svijeta, mogao sam i ja,svejedno, jer smo bili najbolji u toj ekipi. Smiješno je da niko od prvaka Evrope i svijeta nije bio šesta Zvezdina zvijezda. Najtrofejnija generacija u istoriji ostala je bez tog priznanja iako smo na papiru svi mi proglašeni za Zvezdinu zvijezdu, što je van pameti. Međutim, ne bih o tome, neka to ide na obraz onima koji su nas zaboravili ili namjerno preskočili, kako god”, rekao je Savićević u intervjuu “Večernjim Novostima”.

Dejo se prisjećao igračkih početaka u tadašnjem Titogradu.

“U Budućnosti sam stasao kao igrač. I za klub i grad, naravno, vežu me lijepe uspomene. Žao mi je jedino što bar jedne godine nismo izborili Evropu, jer smo zaista imali sjajnu generaciju. Uostalom, pobjeđivali smo i one najbolje: Zvezdu, Partizan, Dinamo, Hajduk.”

Poslije Budućnosti na red je došla Crvena zvezda, iako je Dejana želio i Partizan.

“Partizan je bio klub generala, a Zvezda političara i policije. U Budućnosti su, naravno, bili za to da potpišem za Partizan, ja sam htio samo u Zvezdu. I onda, potjerali su nas desetoricu u JNA, tu je bio i Darko Pančev, jer su i čelnici Vardara bili partizanovci. Bilo je bitno da nas dvojica ne dođemo u Zvezdu, a ostalih osmorica su bili kolateralna šteta. Znali smo i mi za jadac. Njihova ideja je bila da obučemo uniformu i onda ne bismo mogli da potpišemo za Zvezdu. E, Dare i ja smo sačekali prvi dan prelaznog roka, potpisali i u kasarnu stigli sa zakašnjenjem od nekoliko dana.”

Savićević je bio prvak Evrope sa Crvenom zvezdom i Milanom.

“Sigurno je teže bilo sa Zvezdom, jer Olimpik je bio jači od nas. Možda je ta utakmica u finalu bila i naša najslabija u Kupu evropskih šampiona. Ali, sreća nas je pogledala sa penala.”

Crna Gora i Srbija će na jesen igrati u Ligi nacija, po meč u Podgorici i Beogradu.

“Predsjednik FSS Kokeza i ja smo se dogovorili da u januaru odigramo utakmicu u Beogradu. A onda nas je žrijeb u novoosnovanoj Ligi nacija spojio tako da ćemo se sresti dva puta. Prvo u Podgorici. Očekujem veliko interesovanje, lijepu utakmicu i, samo da znate, nećemo protiv Srbije na teren istrčati sa bijelom zastavom.”

Savićević se nada da će sa Ljubišom Tumbakovićem Crna Gora uspjeti da dođe do nekog od važnih prvenstava.

“Bio bih zadovoljniji da smo prošli na neko veliko takmičenje, a bili smo tako blizu. Vodili smo u Jermeniji sa 2:0, primili treći gol tako što je njihov igrač iz nehata pogodio mrežu. Protiv jakih, Poljske, Danske i Rumunije smo igrali dobro. Ali, idemo dalje, smjena je generacija, imamo mlad i perspektivan tim, nadam se da će Ljubiša Tumbaković uspjeti da nam ispuni želje”, zaključio je Dejan Savićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Betoven
Gost
Betoven

Dejo bi trebao da prestane da nas cini fudbalski zavisnim od Srbije. I po cijenu da trenutno budemo slabiji.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Naravno treba da radi na jacanju klubova da se radi sa mladjim generacijama ..zemlja koja ima dif i skolu fizioterapeuta u klubovima nema kondicione trenere i fizioterapeute igraci placaju privatne treninge …

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Sampione dobar si igrac bio .donio si pare i ostao da zivis sa djecom u pg sto je za postovanje jer si mogao otici bilo gdje …al cg fudbal sa tobom tone klubovi drze politicari kriminalci nismo igraca napravili odavno liga ocajna reprezentacija srbija b plus igraci menadzera a tumbakovic je star i los trener ….

KLM
Gost
KLM

Pa sobzirom koliko je velikih igraca bilo u toj generaciji postenoje bilo dase svi proglase jer daje jedan onaj drugi bi bio ostecen.Zamislite Robi Dejo Miha Belodedic Jugovic Pancev alo nikad vise.

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Genije!

Send this to a friend