Fudbal

Dejo potvrdio da su CG i Srbija bile dogovorile prijateljsku utakmicu u maju

foto: Anadolija

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević otkrio je da je za maj bila planirana prijateljska utakmica protiv Srbije.

Ipak, juče je žrijebom za Ligu nacija odlučeno da “sokolovi” i “orlovi” budu u istoj grupi novoformiranog takmičenja.

“Trebalo je da odigramo prvu prijateljsku utakmicu polovinom maja u Beogradu”, rekao je Savićević sa Tajlanda, gdje se nalazi na godišnjem odmoru, za “Večernje Novosti”.

“Naime, nedavno smo, baš ovdje u Tajlandu, predsjednik FSS Kokeza i ja dogovorili taj susret. Eto, nije nam se dalo. Ne mari, pred nama su dvije utakmice koje će imati i takmičarski naboj.”

Podgorica i Beograd biće domaćini tih utakmica.

“U Beogradu neće biti problema, naravno, da li će se igrati na stadionu “Rajko Mitić” ili na Partizanovom, svejedno je, jer će uslovi biti odličini. Mi ćemo imati probleme, organizacione prirode. Komplikovano je, objekat je mali, uvijek nešto može da se izrodi. Mi smo, na primjer, protiv Engleza imali 750 ljudi u obezbjeđenju, a opet ponešto promakne. A na “Vembli” dođe 80.000 gledalaca a “pazi” ih 600 redara. Dobro, rano je da pričamo o tome, imamo osam mjeseci do prvih utakmica, dakle, ostaje nam dovoljno vremena da sve što treba dovedemo u red i budemo uzorni domaćini, kao i uvijek do sada”, jasan je Savićević.

Dejo je očigledno bio spreman i za prvi komentar grupe u kojoj su još Rumunija i Litvanija.

“Gledao sam Srbiju mnogo puta u kvalifikacijama za SP, a imaćemo prilike da ih pratimo i na Mundijalu. S Rumunima smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi, u Bukureštu smo igrali neriješeno, u Podgorici slavili sa 1:0. Tu je i Litvanija koju niko neće potcijeniti. Iskreno, Srbija i Crna Gora bi trebalo da se bore za prvo mjesto, mada ne smijemo da isključimo Rumune”, poručio je Savićević.

Send this to a friend