Fudbal

Đeljaj: Iniciraću razgovor sa čelnicima Dečića o mogućnosti istupanja iz lige jer smo meta najprizemnijih napada

foto: FSCG

Nakon odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza da kazni FK Dečić sa 1000 eura zbog slabe organizacije utakmice protiv Budućnosti, oglasio se predsjednik Opštine Tuzi Lindon Đeljaj.

Najavio je da će razmotriti istupanje iz Meridianbet Prve lige zbog nacionalističkih i šovinističkih uvreda.

“Svi koji su bili na stadionu tog dana, kao i gledaoci koji su na televiziji pratili jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, prisustvovali su ponovnom ničim izazvanom izlivu divljaštva, mržnje i šovinizma.

I umjesto da, nakon nekoliko sličnih skandala, FSCG decidirano pokaže nultu toleranciju na rasizam, što je i tendencija same UEFA-e kroz kampanju SAY NO TO RACISM, Disciplinska komisija je, svojim odlukama, pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje, koje ne služi na čast ni državi ni sportu uopšte.

Kao čelnik Opštine Tuzi, koja je osnivač FK Dečić, iniciraću razgovor sa Upravnim odborom kluba i koalicije na vlasti o mogućnosti da naš klub istupi iz lige, jer umjesto aplauza za korektno ponašanje naših navijača i sportsku igru koju igrači pokazuju na terenu, FK Dečić je već nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada.

Obratićemo se UEFA-i i FIFA-i s predlogom da suspenduju i preduzmu neophodne mjere prema FSCG zbog podrške rasizmu i šovinizmu, mržnji na nacionalnoj osnovi prema Albancima, a što se u kontinuitetu manifestuje i koje FSCG ne kažnjava shodno disciplinskom pravilniku”, kaže se u saopštenju Đeljaja.

Utakmica je bila prekinuta na skoro sat jer su navijači Budućnosti ubacivali pirotehniku u teren.

Fudbalski savez sankcionisao je klub sa stadiona pod Goricom sa 10 hiljada eura.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
VladanLiberalLagosagost9376lautaro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladan
Gost
Vladan

Da budem iskren, zaslužujete da budete izbačeni iz lige zbog one sramne utakmice protiv Mladosti.

Lagosa
Gost
Lagosa

Pa ocete li dogodine u albansku ili kosovsku ligu?

gost9376
Gost
gost9376

kao klub imate pravo uskratiti gostoprimstvo navijaca koji gostujuci klubovi ne mogu obuzdati.prosto im zabranite ulazak na tribine a i fscg treba klubovima sa problematicnim navijacima odrediti da igraju bez navijaca jer i ne zasluzuju bolje

Liberal
Gost
Liberal

Ne moze klub da zabrani , samo fscg i policija.

lautaro
Gost
lautaro

Treba da napustitie takičenje ak+li zbog onoga što je Šofranac iznio na Gradskoj TV. Evo 10 godina besramno namiještate utakmice.

Navijač CG
Gost
Navijač CG

Ne Nik griješiš,treba inicirati i zahtjevati da se izbace klubovi koji imaju takve navijače sa šovinističkim fašističkim stavovima,ili takvi klubovi da igraju bez prisustva gledalaca.

Send this to a friend