Fudbal

Derbi kao prekretnica sezone

foto: fksutjeska

Svaka čast svakoj ekipi u domaćem prvenstvu, od prvog šampiona Zete, preko najtrofejnijeg Rudara do ovogodišnjih iznenađenja Iskre i Petrovca, ali okršaj Sutjeska Budućnost je nešto posebno. Uvijek je bio. I biće!

Jednostavno, to je najveća utakmica u našem klupskom fudbalu.

Aktuelni šampion kraj Bistrice dočekuje (nedjelja, 15.00) vicešampiona države, a oba tima se muče od početka sezone Sutjeska je u prošlom kolu upisala trijumf protiv Grblja nakon tri meča bez pobjede, dok je Budućnost remizirala sa Rudarom upisavši treći neriješen rezultat kod kuće zaredom.

“Nismo baš u najboljoj formi, ali rival kao Budućnost treba da motiviše svaku ekipu, a posebno nas. Neće biti lako, ali vjerujemo da ćemo na kraju biti zadovoljni”, rekao je 33-godišnji napadač “plavo bijelih”, Bojan Božović.

Nikola Peco Rakojević ne može da računa na povrijeđene Dragana Grivića, Žarka Grbovića, Milutina Osmajića i Boža Markovića, dok je Radisav Dragićević lišen usluga važnih poluga Vladana Adžića i Draška Božovića zbog kartona. Međutim, “plavi” bolje igraju u gostima od osvojenih 15 bodova, devet su ugrabili na strani.

“Od početka sezone imamo problema. To ne može da se riješi preko noći. Derbi je za sve nas veliki izazov, uradićemo sve da podignemo nivo igre i učinka”, jasan je Dragićević.

Oba sastava u derbi ulaze puni problema i u kontra ritmu, ali upravo derbi može da bude prekretnica za jedan tim…

Tags
Send this to a friend