Fudbal

Derbi koji je izgubio sjaj, ali…

Utakmica nije primamljiva kao nekad, kvalitet fudbalera nije ni blizu kao tokom istorijske šampionske trke iz prve sezone, vukovi” se nalaze u problemima i sezona 2018/2019 će biti turbulentna, dok plavi” pucaju na titulu…

Derbi Zeta Budućnost je izgubio sjaj, ali je opet derbi. I taj okršaj će obilježiti 5. kolo Telekom 1. CFL!

“Plavi” su na papiru igrački jači od “vukova”, ali na Trešnjici (subota, 17.00) niko lako ne uzima bodove.

“Mlada smo ekipa koja može svakog da pobijedi, ali da se ne lažemo i od svakoga da izgubi. Nedostaje nam iskustva, dosta igrača se promijenilo, ali šta je tu je. Budućnost je blagi favorit, a mi smo pod nekim imperativom”, rekao je 24-godišnji defanzivni vezista Zete, Goran Milojko.

Prvi šampion Crne Gore još ne zna za trijumf na početku sezone (dva remija, pa dva vezana poraza), dok je Budućnost u posljednja dva kola vezala poraz i neriješen rezultat.

“Nema straha i nervoze. Radimo sve kako treba, stvarali smo dosta šansi u prethodna dva meča, ali nam nije išlo. Vjerujem da će na “Trešnjici” da bude sve kako treba. Zeta će imati veliki motiv, ali daćemo sve od sebe da upišemo tri važna boda” rekao je 27-godišnji ofanzivac Igor Ivanović, na čije se riječi nadovezao Milivoje Raičević.

“Neće biti lako, Zeta je borbena ekipa, mlada, željna dokazivanja. Ima nekoliko pojedinaca, poput Krstovića, Adžovića… koji mogu da zaprijete. Probaćemo da ih zaustavimo, nametnemo našu pas igru od početka i budemo agresivni svih 90 minuta”, jasan je 25-godišnji ofanzivac.

Ni trener Golubovčana Dragoljub Đuretić, ni trener Podgoričana Zoran Govedarica nemaju problema sa sastavom.

Send this to a friend