Fudbal

Derbi lidera i zvaničnog šampiona

foto: OFK Titograd

U fudbalu se za kratko vrijeme mijenjaju stvari OFK Titograd ljetos je bio najveće razočaranje, a tih dana Sutjeska je brojnim rekordima pisala nove stranice istorije crnogorskog fudbala.

Na izdisaju ljeta stvari su već prilično drugačije OFK Titograd je lider, jedini neporaženi tim, a poljuljana Sutjeska nakon poraza na svom terenu od Iskre, nema pravo na kiks.

“Kada sam došao ovdje su praktično i zidovi plakali. Desilo se da su igrači dobro odreagovali, imali i malo sreće, tako da smo skupili 13 bodova. Da mi je to neko rekao, odmah bi uzvratio nema šansi! Ali, zato nemojte se iznenaditi ako u narednih pet kola osvojimo svih 15 bodova”, poručio je Igor Pamić, trener OFK Titograd.

“Romantičari” su već pokazali da su spremni za velika djela, a ukoliko još jedan derbi u nizu uspješno preskoče, jasno je da bi na petnaestodnevnu pauzu otišli sa priličnom zalihom, ali i ambicijama koje bi dobile prefiks šampionske!

“Utakmica protiv aktuelnog šampiona će otvoriti mnogo karata i što se tiče moje ekipe, ali i daljeg toka prvenstva”, jasan je bio Pamić.

Treba li šampionu jači motiv od činjenice da igra u novoj sezoni sa nepobijeđenom ekipom, a danas takav meč očekuje izabranike Nikole Rakojevića. Znaju gdje su i da su mogli i morali osvojiti koji bod više, ali… Prvenstvo je dugo.

“Plavo-bijeli” sa osam bodova, pozitivnom gol razlikom i nedostatkom sreće u prve nekolike utakmice, žele da se uhvate u koštac sa trenutnim liderom prvoligaške tabele. Tako misli i kapiten Vlado Giljen.

“Jasno je kakve su naše ambicije ove sezone, igramo svaki meč kao da je presudno važan, pa zašto ne bi tako i protiv Titograđana. Motivisani smo, svjesni koliko bi nam značila tri boda i želimo da ih osvojimo. Ova ekipa je loše počela šampionat, kažnjeni smo i protiv Iskre u posljednjem kolu, ali smo u kupu, protiv Crvene stijene, bez obzira što nije u našem rangu po kvalitetu, pokazali malo više zrelosti u napadu, pa smo zato i slavili tako ubjedljivo. Totograd će danas biti novi, važan izazov za Sutjesku”, kazao je golman nikšićkog prvoligaša Vlado Giljen.

Send this to a friend