Fudbal

Derbi u Tivtu, Dečić pod imperativom

Početak nove sezone u Drugoj ligi garantuje vjerovatno najveću neizvjesnost od povratka nezavisnosti Crne Gore.

Četiri tima na vrhu dijele samo dva boda, pa je jasno da će prva sezona, od kada je u ovom rangu 10 klubova, donijeti veoma uzbudljivu bitku i za vrh, ali i za opstanak.

Već danas očekuje nas nekoliko zanimljivih duela. Posebno interesantno trebalo bi da bude u Tivtu, gdje se sastaju komšije Arsenal i Igalo, a upravo duel timova sa juga predstavlja derbi, jer su oba tima u samom vrhu tabele. Arsenal je jedini tim bez poraza, uz to ima i najbolju odbranu, dok je Igalo nakon istorijske sezone i lošeg početka (poraz od Berana na svom terenu) u dobrom ritmu, pa se očekuje velika neizvjesnost.

Duel timova sa juga igra se i u Ulcinju. Otrant Olimpik ugostiće Bokelj. Ulcinjani su već četiri kola bez pobjede, a protiv lidera, ekipe Bokelja, nastojaće da prije svega ostanu neporaženi.

Kotorani su sa druge strane u sjajnoj formi, imaju ubjedljivo najefikasniju ekipu, a možda upravo ovaj duel pokaže da li je tim iz najjužnijeg grada spreman da se bori za sam vrh.

U Tuzima se sastaju timovi koji su uoči početka sezone imali najveće ambicije Dečić i Mladost. Tuzani su u posljednjih pet kola od mogućih 15 osvojili dva boda, pa će protiv Lješkopoljaca biti pod imperativom. a svaki novi kiks Dečić bi već sada doveo u neugodnu poziciju, jer bi imao sve veći zaostatak za ekipama sa samog vrha. Mladost poslije kiksa protiv Jedinstva želi da dokaže kvalitet i u slučaju brejka može čak i da preuzme vrh. Na jugu se igraju dva derbija, a na sjeveru takođe derbi komšija.

Jedinstvo čeka Berane. Jedinstvo je krenulo po sistemu toplo-hladno, ali je pokazalo u dosadašnjim mečevima da ima ekipu za respekt i da protiv svakoga može da se nosi. Bjelopoljci su zaustavili Mladost, pokazali dobru formu i sigurno da imaju ulogu favorita protiv Berana, koji su na začelju. Beranci su poslije problema oko stadiona poraženi u Beranama od Arsenala, a zatim i nesrećeno Koma, da bi uslijedila i kazna oduzimanja tri boda, pa su Beranci sada na začelju bez bodova. Zbog toga jasno je da bi Berancima svaki ishod osim poraza značio mnogo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Johnie
Gost
Johnie

Decic bez uprave i pred ispadanjem i iz ove lige…nazalost

Send this to a friend