Fudbal Amplitudo Druga liga, 27. kolo

Derbi u Tivtu, teško za Mornar

Drugoligaši nastavljaju po ubrzanom ritmu. Samo četiri dana nakon utakmica 26. kola, danas se igraju mečevi 27. kola Amplitudo Druge lige, a ovu rundu obilježiće primorski derbi, koji je ujedno i derbi kola.

U Tivtu se sastaju Arsenal i Igalo, dva tima iz samog vrha tabele. Ove dvije ekipe dijeli šest bodova, a oba tima sa juga žele Prvu ligu. Tivćani su gotovo od starta lideri, Igalo je dugo bilo na četvrtom mjestu, ali je nakon perfektnog starta u nastavku sezone uspjelo da uđe u zonu baraža. Arsenal je dozvolio Mornaru da mu priđe na bod, Igalo je na “minus šest, pa je situacija pred današnji derbi potpuno jasna. Arsenal pobjedom ima priliku da praktično ugasi nadu Igalu da može biti lider, dok bi remijem ili čak brejkom gostiju u vrhu tabele uslijedila totalna neizvjesnost. Po trenutnoj formi i okolnostima Igalo čak ima ulogu favorita.

Težak meč ima i Mornar. Barani su u dobroj seriji, slavili su u dva vezana meča na “Topolici, smanjili zaostatak za Arsenalom na samo bod, istovremeno pobjegli Komu na “plus 10, pa je sada Mornar u znatno boljoj poziciji nego na polusezoni. Barani mogu dočekati danas i kiks lidera, tako da bi pdzitavnirfi rezultatom bili čak u prilici i da preuzmu prvo mjesto. Međutim, Berane je neočekivanim porazom od Drezge došlo u situaciju da i nije više baš tako sigurno. Beranci su na šest bodova od opasne zone, a Grbalj i Bokelj su danas domaćini.

Kao što je na vrhu zanimljivo, tako je i velika borba za spas. Ibar, Grbalj i Bokelj dijeli samo bod, uz činjenicu da Rožajci imaju i meč manje. Ibar gostuje Komu, koji u drugom dijelu sezone još nije postigao gol, dok su Bokelj i Grbalj domaćini. Bokelj dočekuje Jedinstvo, koje je bez rezultatskog imperativa, jer je ispalo iz trke zabaraž, dok Grbalj dočekuje otpisanu Drezgu. Istina, tim iz Pipera, iako je gotovo već odavno precrtan, iznenadio je Arsenal, Bokelj, te Berane i pokazao da će do kraja-igrati pošteno.

Send this to a friend