Fudbal

Derbi za prestiž

foto: FK Budućnost

Najveći derbi u domaćem prvenstvu zatvara 12. sezonu, ali velika utakmica nema nikakav rezultatski značaj. Igra se samo za prestiž!

Budućnost pod Goricom dočekuje (subota, 18.00) Sutjesku.

“Momci su rasterećeni rezultatskog dijela, ali motiv je veliki. Pokušaćemo da igramo otvoreno. Ništa nas ne sprečava da pružimo dobar fudbal nakon što smo osvojili drugo mjesto, što je poslije ispadanja iz Kupa bio cilj”, rekao je Miodrag Džudović.

Pomoćnik u stručnom štabu Ljubiše Tumbakovića u A selekciji je privremeno rješenje na klupi “plavih”, ali mu nije drago kada vidi da Sutjeska ima 19 bodova viška.

“To možda nije realno, jer je splet raznih okolnosti. Međutim, jasno je da postoji razlika u klasi. Ali, to nas ne sputava da pružimo maksimum i obradujemo navijače dobrom utakmicom. Želimo na pravi način da završimo prvenstvo”, jasan je Džudović, koji je prije utakmice sa Komom (trijumf 3:2) imao nesporazum sa Petrom Grbićem, ali su ga bivši saigrači iz reprezentacije brzo prevazišli.

“Plavo-bijeli” u Podgorici žele da prvenstvo završe sa 22 boda prednosti u odnosu na “plave”. Iskusni Nikola Peco Rakojević odbija konstataciju “nevažna utakmica”.

“Priča o nevažnim, manje važnim ili najvažnijim mečevima i bodovima kod nas nije važila od početka. Zašto bi sad, bez obzira što smo osvojili titulu”, direktan je Rakojević.

Na tri prvenstvene utakmice Sutjeska je upisala dva trijumfa (oba u Nikšiću), dok je Budućnost slavila jednom (u Podgorici).

“Derbi je derbi bez obzira ko je koliko uspješan ili ko koje mjesto zauzima na tabeli. Ovakve utakmice bude poseban motiv kod igrača. To znači da nam se, koliko god bili superiorni, ne može pripisati uloga apsolutnog favorita”, jasan je Rakojević.

Send this to a friend