Fudbal

Deset godina od istorijske titule Budućnosti

Fudbalski klub Budućnost je na današnji dan, prije deset godina, osigurao svoju prvu titulu prvaka Crne Gore.

Trofej je proslavljen u pretposljednjem kolu, na utakmici protiv Dečića (4:0) koju je pod Goricom ispratilo osam hiljada navijača.

Inače, domaće utakmice Budućnosti te je sezone u prosjeku pratilo 4.250 gledalaca, što i dalje ostaje rekord od formiranja domaćeg šampionata.

Zanimljivo, te sezone je viđena veoma uzbudljiva trka utroje. “Plavi” su na kraju imali isti broj bodova kao Zeta i Mogren.

Tokom šampionske sezone Budućnost je sa klupe predvodio Branko Babić, a naslov prvaka osvojili su sljedeći igrači: Vujadinović, Perišić, Čarapić, Rajović, N. Vuković, Sekulić, Vidović, I. Vuković, Raičević, Lopez, Delić, Đurišić, Vukčević, Bećiraj.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Harmljng
Gost
Harmljng

…i da dodam par predloga…npr tekst o rivalstvu Sutjeske i Budućnosti u SFRJ kao jedinim cg klubovima koji su igrali tu ligu, osnivanje značajnijih klubova, istorijska utakmica 1984-te sa 18000 gledalaca i nezapamćenu gužvu na stadionu kraj Bistrice kad je Sutjeska imala i sjevernu i južnu tribinu i dobila OFK Beograd za povratak u prvu ligu, finale kupa maršala Tita… Više »

Harmljng
Gost
Harmljng

Poštujem Budućnost i njenu istoriju, ali ne mogu da ne reagujem. Svaka čast za statistiku, međutim…Budućnost nije jedini klub u CG i postoje i drugi kojima treba pokloniti jednaku pažnju. Ne bih da se sada povede rasprava Budućnost naj, Sutjeska institucija, Zeta neprikosnovena …iz navijačkih uglova, nego realno da sagledamo Vašu nepristrasnost. Ovakvi tekstovi su ok , ali samo kad… Više »

Send this to a friend