Fudbal Argentinac procvjetao kod novog trenera

Dibala oduševljen Sarijem

Napadač Juventusa Paulo Dibala priznaje da se mnogo bolje osjeća kod Mauricija Sarija nego što je to bio slučaj u periodu kada je trener “stare dame” bio Masimilijano Alegri.

“Način na koji je tim vođen je potpuno drugačiji. Sari ima skroz drugačije shvatanje igre. Za mene, kao i za ostale napadače, sada je daleko zabavnije. Više čuvamo loptu, stvaramo mnogo više šansi. To ti dozvoljava i da isprobaš neke nove stvari na terenu, bez straha, jer znaš da će u svakom slučaju biti novih prilika. Igramo potpuno napadački, na nekim utakmicama smo stvorili 20 šansi, pa možete samo da zamislite šta to znači za napadače“, rekao je Argentinac.

Na 15 dosadašnjih utakmica u sezoni Dibala je postigao šest golova, a za tri je asistirao.

“Sada se osjećam kao bitan igrač, koji ima poštovanje i saigrača i navijača. Ali ne mislim da sam lider, niti to pokušavam da budem. Lider mora da štiti ekipu i širi optimizam na terenu, ne mora da viče ili da vrijeđa nekog, da bi bio poštovan. A nekad dođu trenuci kada je najbolje ne govoriti ništa. Pravi lideri su bili Bufon i Evra, prirodne vođe, koje su drugi poštovali, nisu morali da ‘tjeraju’ druge da ih vole“, podvukao je Paulo Dibala.

Send this to a friend