Fudbal Maliociozno ili ne?

Direktor Budućnosti u klinču sa novinarima

Nemanja Ivanović (foto: PG Biro)

Pres konferencija Budućnosti povodom predstavljanja trenera Mladena Milinkovića na startu je krenula u neočekivanom smjeru – tek što je dobio uvodnu riječ, izvršni direktor kluba Nemanja Ivanović spočitao je novinarima na izvještavanju posljednjih dana.

Konkretno – sve ono što se pisalo i pričalo od smjene Branka Brnovića do imenovanja njegovog nasljednika.

Ivanoviću se nijesu dopale pojedine medijske konstatacije, pogotovo činjenica da se u prvi plan isticalo kako je Milinković ispao u treću ligu sa Sirijanskom, a nijesu se veličali njegovi uspjesi.

Pod uspjesima podrazumijeva da je novi kormilar “plavih” uveo Radnik iz Surdulice u prvu ligu Srbije, da je sa Drinom bio na pragu Premijer lige BiH, ali mu nije dozvoljeno da posao dovrši do kraja, da je dobro radio u albanskom Luftetariju, bio strateg Kukešija, Igala, Loznice, Radničkog Stobeks, BSK Borče, Kešle iz Azerbejdžana, te naposljetku Sirijanske koja se preselila u treći rang takmičenja u Švedskoj.

Trenerska karijera Milinkovića nije adekvatno propraćena u domaćim medijama i krenu Ivanović da podučava novinare kako treba da pišu.

“Zamolio bih vas, predstavnike sedme sile, kako sebe volite da nazivate, za objektivnost u radu, prije svega zbog momenta u kojem predstavljamo novog šefa. Upravni odbor je donio odluku o raskidu saradnje sa doskorašnjim šefom stručnog štaba Brankom Brnovićem, kojem se zahvaljujem na saradnji i želim puno sreće u daljem radu. Osvrnuo bih se na po malo maliciozno pisanje pojedinih medija. Imali ste dovoljno vremena od momenta kada je procurilo ime Mladenovo kao novog šefa stručnog štaba da provjerite o kome je riječ. Ali, isto tako, ste potrčali, većina vas, da naglasite da je ispao sa Sirijanskom u treću ligu Švedske, a niko od vas nije naglasio da je čovjek bio proglašen najboljim trenerom Albanije, da je sa manje ili više uspjeha vodio klubove iz regiona, već je nekako u prvi plan nametnuto to ispadanje iz druge lige. Siguran sam da smo napravili dobro rješenje, a vrijeme će pokazati da li je Upravni odbor donio odluku kakva je trebala da bude. Sada smo svi na udaru kritika i mi smo tu da branimo odluku. Mladenu poručujem da će imati punu podršku i samostalnost u radu, te da će u svakom momentu, kako igrači tako i on, imati najbolje uslove za rad u državi. Digli smo malo talasa odlukom o smjeni Brnovića, međutim – ne bih tražio glavu gospodina Milinkovića poslije prvog poraza ili poslije prve loše igre. Svaki proces koji se započne može da ponese i neke negativne momente, ali mi smo sigurni da ćemo ići naprijed”, rekao je Ivanović, a potom se obratio novom treneru:

“Mladene, dobrodošao u klub, želim ti puno sreće i da ostaviš dobar trag”, kazao je izvršni direktor Budućnosti.

Je li odluka o smjeni Brnovića bila jednoglasna?

“Odluka je donešena. Vrijeme će pokazati da li je ispravna ili nije. Lekcije ne držim, samo sam konstatovao stanje koje je bilo vrlo evidentno u proteklom periodu. Ne znam kako pojedini mediji koji su na zubu imali Branka Brnovića sve vrijeme, istog dana promijeniše se i postadoše njegovi najveći zaštitnici”, odgovorio je Ivanović.

Da li vam to nešto govori?

“Ne, ne”, kazao je Ivanović.

Prije nešto više od mjesec Brnović je izgubio derbi od Sutjeske 4:1, dobio osam utakmica suspenzije, potom je ekipa remizirala sa Iskrom (2:2), pala na drugo mjesto. Nova uprava, na čelu sa predsjednikom Veselinom Mijačem, tada je dala punu podršku šefu stručnog štaba.

Od tog momenta, Budućnost je nanizala četiri pobjede, vratila se na čelo prvoligaškog karavana i prošla u Kupu. Uslijedila je smjena Brnovića kada je bio u najboljem momentu sezone.

Što se zapravo desilo između tako kontraditktornih odluka, budući da je sportski direktor Zvezdan Milošević rekao da nema veze sa tim stvarima, a na njegov prijedlog je doveden Milinković?

“Nova uprava je došla, radi se svakodnevno, odluka je takva kakva je. Bez imalo lažne skromnosti, mogu samo da kažem da će vrijeme pokazati rezultate. Ne kažem da ćemo napraviti čudo sa novim trenerom, ali moramo stati svi iza odluke koju smo donijeli”, rekao je Ivanović.

Budućnost je sa Milinkovićem potpisala ugovor do kraja sezone.

“Najlakše je produžiti ugovor. Mnogo lakše nego da isplaćujemo obaveze iz dugoročnih saradnji”, zaključio je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Varvar
Gost
Varvar

Samo se pitam gdje nam je omladinska skola bio na utakmicu gdje nas ofk titograd u pionirima 4-1 pobjedjuje

Toni
Gost
Toni

Nevaspitanje, mada se ovo smatra gospodskom osobinom u nekim krajevima CG.

Jeomir
Gost
Jeomir

A znaci pozeljno je zaboravit gosn direktore da je Brnovic bio vazda standardan igrac one jake Jugoslavije,Partizana ,Espanjola i to je svudje bio standardan.Ah oprostite i bio je omladinski svjetski prvak sa Jugoslavijom u Cileu sa mozda nasom najjacom reprezentacijom ikad ! I by the way igrao baraz sa CG i to je nas najveci uspjeh i to su cinjenice… Više »

Cikota
Gost
Cikota

Korijen se ne moze kupiti, a vaspitanje ili imas ili nemas, nesposobni direktori se prvo hvataju discipline i na kraju mema rezultata !

Niksic
Gost
Niksic

Ko je ovaj sad

Nino
Gost
Nino

Podrska za Nemanju i upravu. Crknite dusmani. Samo mi i evropska Buducnost!

dusmanin crkava
Gost
dusmanin crkava

ako ti je dobar Nemanja ,vodi ga kuci pobro

Titograd
Gost
Titograd

Je li ovo neki bivsi fudbaler buducnosti? Nesto ga ne sjecam. E sad mi javise bio u varvare ima referencu bravo

Garfild
Gost
Garfild

Nisi ti za to

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Budućnost i ove sezone bez ijednog trofeja.

Ana
Gost
Ana

Sjecam se ovog, bio mi je profesor. Nevjerovatno pun sebe i nekog loseg “humora”, sreca pa je bio samo jednu godinu tu.

hana
Gost
hana

utripovani urbani lik. Partija ga stiti

Pero zabjelo
Gost
Pero zabjelo

Ivanovic je za one koji nijesu upuceni igrao sa At Bilbao-om finale intertoto cupa ali na SONY 2 ahahahah😀😀😀

Samo
Gost
Samo

Direktori sa sjevera, prava priča

Garfild
Gost
Garfild

Ono kad ti je pametnije da cutis

joko
Gost
joko

,,DIREKTORE,, Vidim ti ISKRU u očima….

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Zadnji se rezultat gleda

Justicijan
Gost
Justicijan

Kakav je promašaj i kao ličnost i kao sportski stručnjak Nemanja Ivanovic, ubrzo ce svima biti jasno. Meni samo nije jasno, ko ovog lika postavi na mjesto direktora Budućnosti. Vala, i vise nego strasno !!!

Marko
Gost
Marko

Ne mlataraj obraza ti. Momak za 10 + lično ga znam i tvrdim da je ljudsk0vina….I otac mu je bio gospodin.

Komsija
Gost
Komsija

‘Ljudskovina’ kao i ti sto si.

Garfild
Gost
Garfild

Ljudskovina ahahaha

Marko
Gost
Marko

Pa ima ljudskog i vina 😔

pero
Gost
pero

Marginalac obicni…mada amaterski klub ne zasluzuje bolje

Shade
Gost
Shade

Ko je ovaj? Je li sutnuo loptu nekad?

joko
Gost
joko

Garantujem da ga ni kad je mali bio lopta nije ni slucajno udarila. A hvata je u ruke ka’ da su mu jeza bacili.Sa

joko
Gost
joko

Ko je ovaj Ivanović ??

Kaldrma
Gost
Kaldrma

Nebitno kad se nista ne pita…

garema
Gost
garema

direktor ulicarskog ponasanja

Crni
Gost
Crni

Tacno tako…najgori nastavnik koji je radio u ekonomskoj skoli…

Marko
Gost
Marko

Neka… Polako… Nije bio loš.

AerodromPluzine
Gost
AerodromPluzine

Pa sto si mislio da ga nadju u varvare onamo iza žice ubaciše u upravu i sad da se obrazuje sam od sebe.. tesko..

Pobro
Gost
Pobro

Ali “uveo je Radnik iz Surdulice u prvu ligu Srbije” hahahahahahahaha. Aj da se kladimo da ovaj direktor Buducnosti ne mije naci Surdulicu na krati Srbije. Ali je ova referenca vrh, hahahahahaha. Trenirao je neke dzigi bau klubove, tako da po tom pitanju nije nista bolji od Brnovica. Zato je trebalo i ostavit Brnu. Ako nista nas je coek. Buducnost… Više »

Igor
Gost
Igor

Direktor Buducnosti je fakultetski obrazovan i castan covjek,postena osoba. Da li je dovoljno sposoban da vodi Buducnost to treba da dokaze,ali ljudske kvalitete posjeduje.

Brat bracki
Gost
Brat bracki

Upravo je rijec o time da li moze da vodi klub. Svaka cast za ljudske kvalitete

Komsija
Gost
Komsija

Ovo je neki lokalni djilkos ala onaj iz Jagermeistera i navodni direktor Bemax fitnesa.
‘Mafijasi’ u klompe.

Libero7
Gost
Libero7

Ovakvi kaoo ovaj upropastavaju crnogorski fudbal.a u svakom klubu u crnoj gori ima bar po jednog kao ovaj,a jedina im je referenca sto je gledao neku utakmicu i obavezno partijska knjizica.

MPG
Gost
MPG

On o fudbalu zna koliko ja o bocanju. Da je drugacije ne bi pricao o uspjesima ovoga dok je bio u Surdulicu. Jer je Surdulica u srpsku superligu usla namjestanjem. Trener godine u Albaniji je vec posebna izjava. Skenderbeg izbacen deset god iz Evrope, njihove lige nema nigdje na kladionice osim po Aziji, sami donesite zakljucke i o toj ligi.… Više »

Guest
Gost
Guest

Odličan komentar, bolji nego cijeli tekst 👍

Varvarko
Gost
Varvarko

Direktor, bolje da si s nama na śever nego sto poltronises tim biznismenima. Kakav god da je Brna trener, bio je prvi sa losom ekipom, bez znacajnih pojacanja, i usudili ste se da ga maknete “strucnjaci”. Pored svega Brna je poslije Pedje i Deja najveca legenda kluba, ej! Sramota! Stidi se opstino PG sto si dozvolila! Uprava napolje!

Betoven
Gost
Betoven

Ovo može biti samo u Crnoj gori. Smjeniti legendarnog igrača , svog čovjeka da bi se namakao posao nekom anonimusu vrhunac je ludila. i to u momentu kada je ekipa bila u odličnom momentu. Ovo ne može dobro završiti i teški je amaterizam.

koca
Gost
koca

Tako je Conto (Nemanja Ivanovic)varvaru stari.Ti si redovno bio na tribini varvara i provjereni si varvar!Samo jako

Cg kontras
Gost
Cg kontras

E vala trener novi ima reference u pm. Ovaj se buni sto ga ne velicaju. Salis li se direktore? Ima u cg 10 boljih trenera sa boljim referencama. Moguce da nije skup…mozda je to prevagnulo

nase ime
Gost
nase ime

Na klupu buducnosti nece da dodje niko druze. Nisi svjestan koliko je Buducnost neinteresantna.

Eto ni igraci Zete nece da dodju u Buducnost a kamoli neki strucnjak.

I ovoga sto su doveli za trenera je premija.

skols
Gost
skols

Kako se ovaj ufura sto je ovo ? Rijetko antipatican momak,pun sebe,arogantan. Tipican primjer kad te postavi partija na vaznu funkciju bez iskusta. Sprdnja od kluba

Slavko
Gost
Slavko

Jedna obicna neznalica koja bruka ime najveceg kluba u Crnoj Gori. Postavljen od strane jos vece neznalice, tj Vukovica DPS, nista dobro nije moglo ni doci za Podgoricu i Crnu Goru sa te adrese…

Onako samo
Gost
Onako samo

DivDa sam umjesto Ivanovića i Milinkovića samo bih pred utakmicu dao sastav ekipe i iništa više.
Kakvi novinari…… što dalje od Budućnosti!!!

Varvarin
Gost
Varvarin

Bolje da si na śever sa nama nego sto poltronises ovim “strucnjacima” iz Švedske! Kakav god da je trener, Brna je bio prvi sa losom ekipom, bez znacajnih pojacanja, i nijeste smjeli da ga smijenite. Brna je takodje poslije Deja i Pedje najveca legenda kluba. Opstino PG neka te je sramota sto si dozvolila da urade ovi biznismeni! Sramota! Uprava… Više »

Be dude
Gost
Be dude

Svako malo,pojavi se neki novi lik(sa bradom ili bez)da nam soli presoljeni mozak. Sram vas sve bilo od reda! PLAVO BIJELA U SRCU NAJMILIJA!!!!!!

Milos
Gost
Milos

Ovo je situacija kad jedan navijac postane direktor koji nema veze sa funkcionisanjem kluba, on je totalni amater. A sto je i najgore vrlo nevaspitan i bahat.
Podgoricani to dobro znaju.
Uskoro ostavka!

samo na kratko
Gost
samo na kratko

oce li biti jos zvucnih imena, ja znam jednoga sto zamalo nije poceo u Sutjesku da igra, nijesu mu dozvolili , ako zatreba javite!

Podgoricki
Gost
Podgoricki

Propalo se kad se Ćonto kostrijesi na novinare. Profesionalna drugarica podgorickih “drzaca” 😀

Todor
Gost
Todor

Ajde direktore nevedite jedan upravni odbor koji je podnio ostavku zbog lose procjene? No nemas pojma dje je problem pa ajde da pocnemo od trenera a onda ce se i igraci prepanut. Bez dobrih igraca/para nema ni dobrog fudbala.

Prč
Gost
Prč

Ma vi ste obicene barabe.ne cete traziti smjenu poslije lose partije a makli trenera koji je bio prvi n atabeli poznaje igrace i mentalitet.evo iskra i druge namuci a derbi je derbi nekad dobijes nekad izgubis.jasno je da je do smjene brnivica doslo zbog ne fudbalskih razloga.brnu ne vole zbog repezentacije a on je u tih 10 trenera koji su… Više »

Jole
Gost
Jole

Cus ne vole ga zbog reprezentacije. Doveo je reprezentaciju do baraza sto se vise nece ponovit. Evo vidimo dje je ta reprezentacija od kad je on ne vodi. Tuga i jad.

Prč
Gost
Prč

Nemam nista protiv njega al znas kako su ga ne slavno ispratili

ali
Gost
ali

Nije on nego Kranjcar doveo repku do baraza.

milan
Gost
milan

ko je igrao 2 puta sa Engleskom nerijesino? a ne da primamo po 5 kao prosli put 🙄

Send this to a friend