Fudbal

Direktor Budućnosti: U šoku smo, ali nije bilo potrebe da se utakmica prekine

foto: CdM

Izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković kazao je da nije bilo potrebe da se utakmica protiv Mladosti prekine, iako su svi u šoku zbog događaja na tribinama.

Sudija Milovan Milačić nije želio da nastavi derbi pretposlednjeg kola domaćeg prvenstva nakon što su navijači “plavih” palili stolice na sjevernoj tribini, a potom odbile da napuste stadion.

“Svi u klubu smo u šoku zbog nemilih događaja, ali nije bilo razloga da se utakmica prekine. Bezbjednost učesnika nije bila ugrožena i smatramo da su postojali uslovi da se meč odigra do kraja. Nama u klubu nije saopšteno zašto je susret prekinut. Kriterijumi u Crnoj Gori su mnogo strožiji nego recimo u Srbiji i Hrvatskoj jer se u tim zemljama ne prekidaju utakmice ni zbog gorih incidenata. U klubu ne odobravamo ovakvo ponašanje navijača jer šteti klubu. Željeli smo dobro navijanje, ali ih je vjerovatno rezultat utakmice naveo da se ovako ponašaju”, rekao je Bošković i dodao:

“Klub ne može da utiče na navijače jer samo Uprava policije ima nadležnost da isprazni stadion”.

Sada je na potezu Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, koja će donijeti odluku o ishodu utakmice, kao i eventualnim kaznama.

 

Send this to a friend