Fudbal

Dobro poluvrijeme dovoljno za pobjedu

foto: ofktitograd.me

OFK Titograd je neporažen završio prvi krug prvenstva. “Romantičari” su na gostovanju Petrovcu upisali šesti trijumf u prvenstvu (2:1) i osigurali prvo mjesto poslije devet kola.

Da li će imati plus tri, pet ili šest u odnosu na prvog pratioca, zavisiće od ishoda derbija koji Budućnost igra danas sa Sutjeskom u Nikšiću.

“Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme, golove postigli na vrijeme, iako ne mogu biti zadovoljan odbranom, na čemu ćemo morati dodatno da radimo. Nezadovoljan sam drugim poluvremenom, u kojem nije bilo preciznih pasova, ni dobre igre. Domaćin je imao šansu da stigne do boda, ali je nama najvažnije da skupljamo bodove”, rekao je Igor Pamić, trener OFK Titograda.

Petrovac je u prvom poluvremenu pokušavao preko Marka Kažića u 34. i Halila Muharemovića u 37, a u nastavku krenuo ofanzivnije i već u 52. izjednačio. U gužvi u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Kažić. OFK Titograd se opredijelio za defanzivu, ali je iz kontri mogao da vrati prednost od dva gola. Kalezić je u 65. imao šansu da se ponovo upiše u strijelce, ali je golman Popović opet bio na visini zadatka.

Sjajni čuvar mreže zaustavio je i pokušaj Pavićevića u 78, međutim, saigrači nijesu bili na njegovom nivou. Benjamin Kacić je u 85. iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac, poslije gužve lopta je odbijena van kaznenog prostora, došla je do Lazara Pajovića, a štoper ,,nebo-plavih” poslao je preko gola. Najbolju priliku propustio je Aleksandar Vujačić u 88. – bio je neprecizan sa pet metara.

“Odigrali smo odličnu utakmicu. Šokirala su nas dva brza gola, ali smo uspjeli da se brzo vratimo i zaigramo znatno bolje. U drugom poluvremenu smo bili bolji rival. Neću reći da su gosti nezasluženo došli do tri boda iako smo imali nekoliko prilika koje se moraju iskoristiti u ovakvim mečevima da bi se došlo do važnih bodova. Nije alibi, ali moram istaći da smo igrali bez četiri standardna prvotimca”, kazao je Rudolf Marčić, trener Petrovca.

Send this to a friend