Fudbal titograd i Iskra zatvaraju 11. kolo CFL

Duel višestrukog značaja

foto: OFK Titograd

Fudbaleri OFK Titograd pokušaće da protiv Iskre ostvare pozitivan rezultat, naprave novi iskorak ka vrhu i u dobrom raspoloženju odu na mini pauzu.

“Romantičari” su nakon poraza od Zete, remizirali protiv šampiona, ekipe Sutjeske kraj Bistrice, što je dokaz da su u dobroj formi, pa u odličnoj atmosferi dočekuju današnji duel sa Iskrom na zatvaranju 10. kola Telekom 1. CFL.

“Iskra je veoma dobro ukomponovana ekipa koja igra dobro i koja je već istakla ambicije za treće mjesto koje vodi u Evropu”, kazao je Dragoljub Đuretić, trener Podgoričana.

Titograd će pokušati da osvoji tri boda ekipa je napravila bila seriju od pet pobjeda, a nakon kiksa protiv Zete, “crveni” su se vratili na pravi put. Ambicije su i u današnjem meču kristalno jasne.

“Kao i na svakoj utakmici i u ovoj idemo na pobjedu. Biće teško, veoma zahtjevno, jer se radi o borbi za treće mjesto. Vjerujem da će Titograd ostati konkurentan u borbi za to treće mjesto i svaki ovakav susret sa direktnim rivalima i pobjeda, značili bi i više od tri boda”, poručio je Đuretić.

Bez straha po brejk

Poraz od Grblja u prvom meču osmine finala Kupa nije poljuljao samopouzdanje fudbalera Iskre. Izabranici Aleksandra Nedovića uoči prvenstvene pauze pokušaće da ostvare povoljan rezultat u derbiju kola, odnosno na gostovanju Titogradu i zadrže treće mjesto na tabeli. Činjenica je daje Titograd veliki zalogaj, ali Danilovgrađani se oslanj aju na tradiciju dobrih partija protiv ovog renomiranog protivnika pa samim tim i apetiti rastu u odnosu na prvi okršaj pomenutih rivala koji je završen bez golova. Kako ističe trener Aleksandar Nedović, ovaj meč dolazi na kraju veoma zgusnutog rasporeda Iskre na oba fronta.

“Između nas i Titograda više nema nikakvih nepoznanica pa je realno očekivati da o konačnom ishodu odluče nijanse, tačnije trenutna inspiracija i veća želja za pobjedom. Nadam se da će ovi faktori biti na našoj strani i da ćemo biti na visini zadatka svih 90 minuta”, nije krio optimizam šef struke Nedović, koji napominje da će “crveno-bijeli” istrčati na teren na krilima dvije pobjede i jednog neriješenog ishoda u minule tri prvenstvene utakmice.

Aleksandar Nedović dodao je da su njegovi puleni spremni za borbu “prsa u prsa i da će ovom važnom susretu pristupiti sa jasnim stavom, odnosno da uz respekt prema Podgoričanima gledaju svoju računicu, a to je osvojiti tri nova boda.

“Od prvog kola imamo strategiju daje napad najbolja odbrana i nje ćemo se i dalje pridržavati. Ovo je još jedna prilika da stavimo do znanj a crnogorskoj fudbalskoj javnosti da imamo dovoljno snage i kvaliteta da se ravnopravno nosimo sa svim pretendentima na titulu. Zato ćemo nastojati da težište igre prenesemo na polovinu Titograda i što više uposlimo napadače kako bi se dokazali u njihovom šesnaestercu”, istakao je Nedović, koji je poslije dužeg perioda ima na raspolaganju iskusnog Miloša Lakića, ali će zbog crvenog kartona odmarati golman Srđan Blažić, pa će ga na gol liniji zamijeniti Spasojević.

Send this to a friend