Fudbal Nezadvoljstvo u OFK Titogradu

Đuretić: Učinak ispod očekivanog

Fudbaleri Titograda u ne baš sjajnom raspoloženju otišli su na mini predah. “Romantičari” su željeli da pobjedom protiv Iskre preuzmu treću poziciju i tako u idealnoj situaciji dočekaju dvonedjeljnu pauzu, ali je poraz od Danilovgrađana došao kao šok za sve na Starom aerodromu.

“Nevjerovatno, po ko zna koji put nam se dešava da imamo inicijativu, ali da doživimo poraz sa dosta gorčine u glasu”, istakao je Dragoljub Đuretić, trener Titograda.

“Romantičari” su u većem dijelu meča imali posjed, nekoliko dobrih šansi, ali je Iskra iz gotovo prve opasnosti uspjela da postigne gol. Titograd je napadao, u nastavku je Đuretić ubacio Miličkovića i Đalovića, igrao sa gotovo četiri ofanzivca, ali i pored pritiska i inicijative, “crveni” nijesu mogli da izbjegnu poraz. Poraz od direktnog konkurenta donio je dosta briga uoči pauze.

“Ovo je za nas treći poraz na domaćem terenu. U gostima nijesmo poraženi, a kod kuće već treći put doživljavamo minimalni poraz. Protiv Rudara smo napadali i doživjeli poraz, protiv Zete smo imali inicijativu i ostali bez bodova, a sada opet imamo taj problem. Moramo dobro da se zamislimo i da vidimo zašto nam se to dešava. Igramo dobro, imamo inicijativu, dominiramo na sredini, ali realizacija je očigledno veliki problem”, objasnio je Đuretić.

Porazi od Zete i Iskre direktnih konkurenata trenutno su “romantičare” udaljili od trećeg mjesta, pa je jasno da Titograd nakon pauze mora krenuti u pozitivnu seriju kako bi nadoknadio minus.

“Jasno je da su prva dva mjesta rezervisana za Sutjesku i Budućnost, koji se već izdvajaju na vrhu, dobijaju rivale i nema dileme da ostale čeka borba za treće mjesto. Tu mislim na nas, Zetu i Iskru”, iskren je Đuretić.

Nakon 11 mečeva, kada se podvuče crta, iskusni stručnjak priznao je da je očekivao bolji bodovni saldo od svoje ekipe.

“Ovo je učinak ispod očekivanog. Mislim da smo morali da imamo još pet ili šest bodova, a sa tim bi bili u samom vrhu. Dakle, u deficitu smo, moramo da nadoknadimo propušteno i sigurno da nas u ovoj pauzi čeka dosta posla”, naglasio je Đuretić.

Send this to a friend