Fudbal

Džaka i Šaćiri se izvinili Srbima

Prvi put nakon eliminacije u osmini finala Mundijala, švajcarska fudbalska reprezentacija je ponovo na okupu, a povod su predstojeći mečevi u Ligi nacija.

Pred predstavnicima sedme sile danas je stao kompletan tim, a tamošnji mediji prenose da su se okupljenima obratili Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, fudbaleri albanskih korijena koji su na meču sa Srbijom izazvali skandal pokazivanjem “orla” koji je simbol takozvane “Velike Albanije”.

Zbog tog nepromišljenog gesta švajcarski savez je od strane FIFA kažnjen novčano, a danas su se vinovnici skandala izvinjavali zbog svojih reakcija.

“Bilo bi glupo uraditi tako nešto ponovo. Neće se više ponoviti”, rekao je Džaka koji je prvi provocirao Srbe na utakmici u Kalinjingradu.

Nadovezao se kapiten Štefan Lihštajner koji je takođe učestvovao u ovom činu.

“Izvinjavam se, nisam želio da stanem nikome na žulj”, poručio je Lihštajner.

Na kraju se okupljenima obratio i Šaćiri, strijelac pobjedonosnog gola u duelu Srbije i Švajcarske.

“Izvinjavam se ukoliko su se ljudi našli uvrijeđenim dok su gledali utakmicu”, završio je Šaćiri.

Prvi meč u Ligi nacija Švajcarska igra u subotu od 18 sati protiv Islanda.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Kažete “izazvali skandal”, “provocirali Srbe”… jeste li vi normalni? Otkad je to provokacija običan dvoglavi orao kao heraldički simbol? Znači li to po vama, veeeeliki Crnogorci iz CdM, da ako sjutra neki naš fudbaler simobolično oponaša orla – da nekoga provocira? Bolje se zapitajte ključnu stvar: zašto Džaka i Šaćiri ne igraju za Srbiju, umjesto za Švajcarsku?!

Podgorica
Gost
Podgorica

Ovde se potegla priča ko da je u pitanje najmanje Ronaldo, a ne neki albanski fudbaler…koliko sam upoznat Srbija-Albanija imaju službeni skor 5-0 za Srbiju i toliko o njihovom fudbalu. Daje se ovim momcima nepotreban publicitet ali ajde…

Inadžija
Gost
Inadžija

Oni su s Kosova, a između Srbije i Albanije, nije taj skor.Da za Albaniju, a ne Švajcarsku igraju albanski fudbaleri, takav bi bio skor, ali u korist Albanije.

Mne
Gost
Mne

Aj malo cinjenica i matematike, Albanija – Srbija 0-2, Srbija -Albanija 3-0 sluzbeni rezultat, 2+3=5 0+0=0, dakle ukupno Srbija – Albanija 5-0. Eto tako, pozdrav…

Bhf
Gost
Bhf

A da ne spominjemo tetovaže Gurovića i miličića

mne
Gost
mne

Prvo bih rekao da je stvar elementarne kulture da ako ti je država Švajcarska dala sve uslove za život, ne sramote tu istu državu tako što ne poštuju simbole reprezentacije za koju igraju nego na opremi nose grb nepostojeće države kosovo, pokazuju neke švajcarcima nejasne simbole. Takođe je njihova vrsta nedavno u Tuzima pokazala koliko poštuju naše simbole, ne viđeh… Više »

Bhf
Gost
Bhf

Švajcarska je priznala Kosovo treba da im objasniš da su priznali nepostojeću državu 😀

Medovina
Gost
Medovina

To je simbol albanske zastave, a ne Velike Albanije.Momci imaju lejepa imena, shodno njima su i igrali. Što se uvrijeđenih Srba tiče, pa ispružena tri prsta su znak supremacije pravoslavlja nad ostalim religijama.Što je, onda to kad se dižu na svim masovnim okupljanjima?Ja sam, iz stare Crne Gore, ali bih se jednako jadno osjećao kad bih podigao tri prsta, kao… Više »

Bhf
Gost
Bhf

Tri prsta su provokacija

komšija
Gost
komšija

Srbima jedino mogu da se izvinu što su ih izbačili sa SP

Filip
Gost
Filip

Nisu se izvinili srbima, nego svajcarskoj. Ja ne vidim da su srbe spominjali. I u cemu je problem sa tim famoznim orlom??? To je simbol njihove zemlje, njihovog naroda. Kako srbima i drugima nije problem kad dizu prsta njihovi sportsiti. To samo umisljene srbe vrijeda kad neko drugi istice svoje!. E pa nece moci

Glupsone
Gost
Glupsone

Kako si glup sta je ovo… Zamisli da ti marusic da gol i mase sa tri prsta u sred PG???

Filip
Gost
Filip

neka mase, ne mogu mu nista! je li srbin ili nije

Glupsone
Gost
Glupsone

Koji djavo onda igra za tvoju reprezentaciju?

Filip
Gost
Filip

Zbog para samo!

Janko
Gost
Janko

Koliko vidim, u rijecima izvinjenja ni jedan ni drugo ne pomenuse Srbe? Pa otkud novinaru ovakav naslov?. Izvinili su se oni Svajcarcima iskljucivo, a za Srbe ih zabolje.

Love me now
Gost
Love me now

….u p.m. kako sam plasio

Sss
Gost
Sss

Da su fifa, uefa, svajcarski savez htjeli da ih kazne zbog provokacije bili bi suspendovani iz fudbala na odredjeno vrijeme a ovako izio vuk magarca!

Dioklitia
Gost
Dioklitia

Ljudi, ova dvojica su samo iskazali lojalnost svojoj matičnoj državi Srbiji. Dvoglavi orao je srpski grb, s ovaj albanski je takodje jedna od varijanti srpskog grba. Skender beg bio od Masareka, Srbin. To dokazao i albanski naučnik iz Tirane Aridan Klosi.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Uze mi riječ iz usta..grb koji oni slave je grb Nemanjića, samo ga u crno prefarbali, oni nemaju svoj grb. Skenderbegu je majka Vojislava, otac Jovan, brat Repoš zamonašen na Svetu Goru..sve se ovo može lako provjeriti..

Grga
Gost
Grga

I ja ne vidim odje izvinjenje Srbima nego Uefi i mislim da se oni nikad nece izvinut Srbima

Bhf
Gost
Bhf

Nemaju zbog čega da se izvinjavaju

Grga
Gost
Grga

Da su igrali kako su poceli nebi ovi imali sto da slave tako da su samo igraci Srbije krivi …trebali su im dati jos jedan go a ne su su se povukli

Istina
Gost
Istina

Prema Disciplinskom pravilniku FIFA-e, provokacije protivnika na terenu na nacionalnoj, rasnoj, politickoj i slicnim osnovama tretiraju se kao tezak prekrsaj kaznjiv visestrukom suspenzijom,, a ovo je bilo kao da Palestincima mases Davidovom zvijezdom ispred nosa – krajnje nesportski i nisko.

Tijana
Gost
Tijana

Nisu se izvinili zbog Švice, da je tako izvinili bi se odmah. To su uradili, jer šaćiri treba da dođe na Marakanu. Tamo mu to izvinjenje verovatno neće proći nažalost, jer ćemo Mi biti kažnjeni. (da me o5 ne bi pitali- Koji to mi? Pišem kao Srpkinja i ortodoxni navijač Zvezde)

Окле
Gost
Окле

Браво Тијана, то исто сам хтио сад да искоментаришем.
Зна Шаћко да треба дћ на маракану па се скупио мало.

Caplin
Gost
Caplin

Nadam se da će se naći neko u Beogradu da ga pljune i nalupa mu samara, da dobro zapamti svog orla.

Tijana
Gost
Tijana

Ja se nadam da neće, jer će nas kazniti žestoko, kao i uvek. A i da njemu ništa ne rade, kazniće nas zbog neke zastave, transparenta, pesme…

Bhf
Gost
Bhf

Nacionalističkog skandiranja

Tačitači
Gost
Tačitači

Ukratko, da se ne licitira, cio se svijet zavjerio protiv vas…… i ja, ve iskreno žalim.

Rade007
Gost
Rade007

Oće oće,vas inače stalno kažnjavaju zbog stvari koje nijeste uradili,uvijek ste žrtve i svi vas mrze i napadaju.Pitam se zašto li??

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Rade007

Ideš li kumovima u Beograd ?

Igor
Gost
Igor

Tipicno za Srbe, uvijek imaju neke svoje verzije dogadjaja, svoje teorije pa i evo Tijana nije izuzetak..to je tragi- komicno..Sto ako Saciri treba da dpdje na marakanu? Kao da nije igrao na vecim i bucnijim stadionima pa treba da se plasi “velike” marakane…nego ti si citala izjavu zvezdana terzica pa je sada odje interpretiras kao tacnu… a saciri je dokazao… Više »

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Nijesu se vama izvinuli, jer u izvinjenju niđe nema srba. Izvinuli su se FS Švajcarske. Ajde Šaćiri zabij im ga na sred Marakane!

4 nahije
Gost
4 nahije

Džaka je srpskog porijekla, od Džakovića…

gagi
Gost
gagi

A znaš li ti odakle su Džaković,istoričaru,a iz koje ti bješe nahije.

4 nahije
Gost
4 nahije

Srbi kao i ti

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Andjeli sa familjom Dzakovic

Freedom
Gost
Freedom

Da ne lazes samog sebe,znao bi da je obrnuto..

kos
Gost
kos

ili su dzakovici od dzaka:)))

Bhf
Gost
Bhf

Eh da je samo on nego je pola svijetske populacije srpskog porijekla

Tačitači
Gost
Tačitači

Nije nego od Dajkovića, jer vam daje golove, kad gođ igra protiv vas.Jednostavno, granitan je Granit, biće Dajković i na Marakani, i to dvostruki.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Da su igrali za Albaniju i pokazali orla ja im ne bi zamjerio ali ovo im nije bilo u redu ali sto da se radi. Ja im ni za ovo nisam puno zamjerio. Ako ne smeta Svajcarcima neka im ih pa neka leprsaju svaku utakmicu.

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Svajcarci su to nema za ovo mjesta kod njih ili ćeš se drzati sporta ili ćeš vani iz reprezentacije !

durmitor
Gost
durmitor

sta se podigla prasina tolika nista strasno nijesu uradi,samo su pokazali kako postuju i vole svoju zemlju,koje nama kriv kada mrzimo svoje i ne smijemo i nemamo m… da istaknemo i volimo svoju drzavu i svoje simbole

Trol
Gost
Trol

A sto je najironicnije – i Srbija ima dvoglavoga orla na grb, je8em ih lude…mjesto i oni tako da proslave i da im ga sprcnu, oni se naljute

Toni
Gost
Toni

Njihova zemlja je Švajcarska. Da ovo nije samo provokacija, igrali bi za Albaniju (ili eventualno Kosovo, ako su od tamo)

Tetrebu
Gost
Tetrebu

Rekoh li ja da ce se poslije izvinjavati? Nije im Svajcarska Montenegro!

ND
Gost
ND

A ni Srbija.

Tetrebu
Gost
Tetrebu

Vi ste redom odje podržavali ovu nebulozu. Nekima i dalje nije jasno, da su ovim obrukali Svajcarce za koje igraju! Zato je onaj najprgaviji pozdravljen iz reprezentacije (doduše na kraju karijere).

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Kako NDa pucaju kompleksi od Srba.

Tru
Gost
Tru

To su lisice!! Zao nam je sto smo uzeli Kosovo!!

Send this to a friend