Fudbal

Džeko o uspjesima Rome

Fudbaler Rome Edin Džeko u razgovoru za britanske medije istakao je da je revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona u kojoj je “vučica” pobijedila Barcelonu sa 3:0 jedna od najboljih koju su navijači rimskog kluba ikada vidjeli, te da su sve ove sezone postigli kao tim, a ne kao pojedinci.

Sjajni napdač je da su svi u Romi sada okrenuti prvom duelu polufinala protiv Liverpula za koji fenomenalno ove sezone igra njihov bivši saigrač Mohamed Salah.

“Još od grupne faze niko nije vjerovao u Romu, mnogi su mislili da nećemo ni proći dalje, jer smo za rivale imali Atletiko Madrid i Čelsi. Nismo bili favoriti za prolaz, ali smo to uradili. U četvrtfinalu rekao sam da ne želim da igram protiv Barselone ili Mančester Sitija, i onda dobijemo Barselonu”, priča Džeko.

Sjajani bh. napadač dodaje da su nakon poraza na Kamp Nou rezultatom 1:4 u revanšu bili opušteni, ali ne u smislu da su mislili da su već ispali.

“Rekli smo sebi: ‘U redu, definitivno nemamo šta da izgubimo nakon 1:4 u Barseloni.’ Definitivno imamo kvalitet da pobijedimo bilo koju ekipu, ali nakon što izgubite 1:4 niko ne očekuje da ćete se vratiti. Međutim, stadion je bio pun, naši navijači su bili tu i morali smo ići na sve ili ništa. Kada se postigne gol u ranim minutima sve se mijenja. Definitivno nam je dalo energiju da do kraja uspijemo postići tri gola i prođemo dalje”, kaže Džeko.

Sada je pred Romom novi veliki izazov u Ligi šampiona – Livepul. “Redse” ove sezone predvodi Salah, do prošle sezone Džekov saigrač u Romi.

“Prije svega, šteta je što je otišao, ali očigledno je morao otići. Na kraju se ispostavilo da je dobro odlučio jer pravi neke nevjerovatne stvari u Premijer ligi, koja nije lagana za igranje. Salah je sjajan igrač i momak, pa se nadam da će ove sezone oboriti neke rekorde. Nadam se da će postići još golova u Premijer ligi, ali ne i u Ligi šampiona”, rekao je Džeko i nastavio:

“Poznajem Jirgena Klopa iz Njemačke. Poznajem njegov stil igre, a to je napadački fudbal. Bićemo spremni, moramo biti. Mi smo tim. Sve što smo postigli do sada uradili smo kao tim. Ne kao pojedinci, već kao tim, jer smo uvijek vjerovali u sebe kada niko nije vjerovao u nas i dali smo sve u svakoj utakmici.”

Džeko je naglasio da mu je drago što je zimus odbio ponudu Čelsija i ostao u Romi. Dodao je da mu je bilo jako drago kada je čuo da ga “plavci” žele jer se radi o velikom klubu, ali da je ostao jer je htio da igra Ligu šampiona i po prvi put u karijeri plasira se u četvrtfinale.

“Sada smo u polufinalu i pokušaćemo da uđemo u finale. Znači da sam dobro odlučio”, zaključio je Džeko.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Rome i Liverpula igraće se 24. aprila na rimskom stadionu Olimpiko. Revanš je na programu 2. maja na Enfildu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Nije tačno da se prvi meč igra na Olimpiku. Orvi meč se igra na Enfildu,a revanš na Olimpiku.

Send this to a friend