Fudbal Stefan Milić zadovoljan otvaranjem sezone

Budućnost može i bolje da igra

foto: FK Partizan

Budućnost je nakon četiri odigrana kola jedini tim sa maksimalnim učinkom u Telekom 1. CFL. Tako su “plavi” od starta krenuli ka zacrtanom cilju duploj kruni ili makar tituli stavivši svima do znanja da će dosta toga zavisiti upravo od njih.

Redom su padali Rudar (2:0), Podgorica (3:1), Kom (3:1) i Petrovac (3:0)…

“Prije početka prvenstva, šef Branko Brnović je rekao da moramo do pauze da uzmemo maksimalan broj bodova” najavio je tako kapiten Stefan Milić napad na trijumfe protiv Zete u 5. kolu i Grblja u 6. rundi, jer je svjestan da je obaveza Podgoričana uvijek pobjeda.

“Međutim, to nije lako, jer su sve ekipe izjednačene. Uvodne četiri pobjede znače za ekipu zbog samopouzdanja i nadam se da ćemo da nastavimo u istom ritmu”

Bivši selektor Crne Gore na klupi vicešampiona i osvajača Kupa je često (samokritičan, jer Budućnost još nije prava…)

“Svi mi igrači znamo da igra nije baš na nivou na kakvom se očekuje, ali bitno je da pobjeđujemo, stvaramo dosta šansi, postižemo golove”, govori za Dnevne novine 19-godišnji štoper, svjestan da su “plavi” najproduktivnija ekipa u prvenstvu sa 11 golova 2.75 po utakmici.

“Znači nam što dajemo po dva tri gola po utakmici zbog nas samih, ali i navijača koji prate svaku utakmicu. Siguran sam da možemo bolje, a to ćemo da dokažemo vremenom kada svi igrači budu u top formi”.

Kompletan plavi tabor je ujedinjen oko jednog cilja titula i povratak publike na stadion…

“Svjesni smo da Budućnost mora da juri titulu ove sezone. Naravno, još je rano da se priča o tome, ali ako nastavimo da napredujemo možemo da je osvojimo. Iskreno, očekujemo da se i publika vrati na stadion, jer je uz podršku navijača sve mnogo lakše”, jasan je talentovani defanzivac.

Prošlog ljeta je promovisan u najmlađeg kapitena u istoriji kluba, tokom sezone je imao uspona i padova, mnogi su mu zamjerali na 13 zarađenih kartona, ulazio je u nepotrebne rasprave… Sada djeluje mirnije.

“Samopouzdanje je kod mene ogromno, ali tu moram da apostrofiram stručni štab i saigrače. Cijela ekipa mi pomaže i to mi mnogo znači. Svjestan sam da moram iz utakmice u utakmicu da igram bolje. Na kraju krajeva, to se od mene očekuje, ali to mogu da pokažem samo na terenu”.

Stefan Milić je važan šraf u Brnovićevoj mašineriji, ali sa 19 godina i potencijalom koji posjeduje je interesantan inostranim klubovima Dinamo iz Zagreba ga je gledao na utakmici protiv Petrovca. Interesovanje postoji…

“Svakom igraču prija kada se priča o njemu. Tako i meni. Trenutno sam u Budućnosti i želim da igram najbolje što mogu kako bih pomogao ekipi. Ponuda će stići kada se najmanje nadaš”, na zemlji je štoper koji ima prostora da napreduje…

“Drago mi je što me Dinamo gledao, što sam zadovoljio te ljude. Ali ne razmišljam previše o tome. Moje je da igram što bolje, a ostalo će doći”, nadovezao se Milić.

Selektor “hrabrih sokolova” Faruk Hadžibegić je najavio da će dati šansu igračima iz naše lige, a posebno mladim momcima kako bi osjetili duh A selekcije. A uskoro će i njegov premijerni spisak.

“Razmišljam o tome, bilo bi mi drago da dobijem poziv za A selekciju. To bi bila potvrda mog rada i truda. Kada sam počinjao da se bavim fudbalom, moj san je bio da nosim dres svoje države. Nadam se da ću se naći na spisku. Ali, ako ne bude sada, biće prilike ubuduće da dobijem poziv”, podvukao je Stefan Milić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

Milicu oladi malo dres reprezentacijei kapiten buducnosti.Milicu ti kao ne vidis da te neko dobro gura i da se od tebe pravi igrac a takvih kao ti ima na kila ali nemaju tatu zato oladi kumim te bogom

Send this to a friend