Fudbal

Emotivan oproštaj kapitena: Odluka da napustim Čelsi najteža u životu

Dugogodišnji kapiten Čelsija Džon Teri obratio se navijačima pismom u kojem kaže da je njegova odluka da napusti “Stamford bridž” najteža u životu.

Istovremeno je veoma ponosan na sve što je učinio u dresu kluba iz Londona, kao i zbog činjenice da je osvoji pregršt trofeja sa “plavcima”.

“Preplavljen sam emocijama od kada smo početkom nedjelje klub i ja saopštili da će ovo biti moja posljednja sezona u Čelsiju.

To je bila najteža odluka u životu za mene i moju porodicu, ali uvijek sam želio da odem na pravi način, u pravo vrijeme a to vrijeme je sada.

Mislim da još uvijek mogu dobro da igram, ali mi je jasno da će prilike u Čelsiju za mene biti ograničeni i zbog toga vjerujem da je vrijeme za novi izazov.

Otkad sam bio dijete moja jedina želja je bila da budem profesionalni fudbaler i želim da se zahvalim Čelsiju, mojim roditeljima i bratu što su mi dali mogućnost da ispunim svoj san.

Od kada sam došao u klub kao školarac od 14 godina, preko potpisivanja prvog profesionalnog ugovora sa 17, debija za prvi tim iste godine do toga da sam bio dio promjena i napredovanja ovog sjajnog kluba… Sve to me je inspirisalo da budem onoliko dobar koliko je to moguće.

Uz veliku podršku gospodina Abramoviča nama je kao igračima pružena prilika da ispunimo svoje profesionalne želje a istovremeno je ovaj klub napredovao tako da ispunjava naše ambicije i postao jedan od najvećih i najuspješnijih klubova na svijetu. Zbog toga želim da se zahvalim gospodinu Abramoviču kao i upravi koja neumorno radi kako bi se napredak ovog kluba nastavio.

Čelsi je bio moj život 22 godine. Pružio mi je mogućnost da se takmičim sa najboljima, da obaram rekord za rekordom, da osvajam trofej za trofejom a sve je to moju želju da radim za sebe i tim samo povećavalo. Ta opsesija mi je omogućila da postanem najuspješniji kapiten Čelsija i zbog toga sam izuzetno ponosan kada neko moje ime pominje uz imena Rona Harisa, Pitera Bonetija, Franka Lamparda, Džona Holinsa i mnogih drugih velikana koji su nosili dres Čelsija”, napisao je Teri.

Od 1998. godine Teri je igrao za prvi tim Čelsija, osim kratko 2000. kada je bio pozajmljen Notingem Forestu.

Među brojnim trofejima ističu se četiri Premijer lige, kao i titula evropskog prvaka 2012. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Blago tebi kad vece muke nijesi imao…

Send this to a friend