Fudbal

Emotivni povratak

Lovćen je espresno pronašao zamjenu za dojučerašnjeg trenera Dejana Roganovića sa kojim je sporazumno raskinut ugovor. Kormilo ekipe iz prijestonice preuzeo je Aleksandar Miljenović, eks selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, te bivši strateg Petrovca i OFK Titograd sa kojima je osvojio nacionalni Kup (2009. i 2018.)

Pedesettrogodišnji Cetinjanin je svojevremeno bio kapiten, a potom i kormilar najstarijeg crnogorskog kluba. Za njega je ovo emotivni povratak na mjesto za koje ga vežu posebne uspomene.

“Vraćam se u Lovćen poslije 15 godina. Nosio sam kapitensku traku, bio trener, a sada sam ponovo dobio priliku da radim u klubu koji smatram svojim. Doživljaj je poseban. Vjerujem da ću pomoći ekipi, a cilj svih nas koji volimo klub je da Lovćen ostvari što više pobjeda”, rekao je Miljenović koji je juče predvodio prvi trening u novoj/staroj ulozi.

Cetinjani su počeli sezonu u pobjedničkom ritmu, ali je potom uslijedio pad, čak šest utakmica bez trijumfa. Kao jedan od gorućih problema pokazala se slaba efikasnost, o čemu svjedoči činjenica da je Lovćen postigao samo jedan gol na posljednjih šest mečeva u šampionatu. Miljenović je angažovan da popravi i igru i brojke.

“Mislim da imamo dobru ekipu koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Moj kolega Roganović, koji je radio prije mene, dobro je fizički spremio igrače i uspješno vodio tim. Ali, trenerski posao je takav, gubiš ga ako se poveže nekoliko slabijih rezultata. Poznajem sve fudbalere, ali pravo stanje vidjeću poslije nekoliko dana zajedničkog rada. Nemamo mnogo vremena jer nas već u subotu očekuje duel sa Grbljem, pa osmina finala Kupa protiv Dečića, a potom gosotvanje Sutjesci uoči dvonedjeljne pauze. Nadam se da će igrači dobro prihvatiti ovu promjenu i da ćemo zajedničkim snagama doći do bolje igre i bodovnog učinka”, ističe Miljenović.

Na startu drugog kruga šampionata Cetinjani igraju sa Grbljem.

“Grbalj je svih šest bodova osvojio na strani, ali u ovoj ligi, u kojoj svako svakog može da pobijedi, nema neke razlike da li igraš kući ili na strani. Biće teško u svakom slučaju, ali nadam se pozitivnom epilogu”, kazao je Miljenović.

Lovćen je stalno gost. Ne krije novi trener da bi više volio da ekipa može da nastupa na “Obilića poljani”.

“Ljepše bi bilo da možemo da igramo u svom gradu, pred svojom publikom… Ali, to trenutno nije moguće iz opravdanih razloga. Na Cetinju niče novi stadion i to će biti veliki dobitak za fudbalsku Crnu Goru. Do tada ćemo igrati na neutralnom terenu, sa željom da budemo što efikasniji i uspješniji. Ovdje se voli fudbal i kada igramo van grada, imamo istinske navijače koji nas prate”, zaključio je Miljenović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
e, pa...
Gost
e, pa...

“espresno”….

KOKTSKI
Gost
KOKTSKI

SPASILI STE SE SA OVIM STRUCNJAKOM…
MADA U NASEM FUDBALU STO SE TRENERA TICE RINGESPIR JE U PITANJU SAMO KRUZE

Send this to a friend