Fudbal Nikšićani nakon ispadanja iz Kupa sve karte stavljaju na ostatak šampionata

Evropa ostala kao jedini realni cilj

Priča o najvećim ambicijama u oba takmičenja, započeta kraj Bistrice uoči sezone, već je dobila neslavan epilog, bar kad je riječ o Kupu.

Dečić je izbacio Nikšićane, pa sad svu energiju mogu preusmjeriti na šampionat ne bi li popravili utisak koji su ostavili u dosadašnjem dijelu trke.

Nakon 14 odigranih kola Sutjeska ima svega 19 bodova i to je pobjedom u Golubovcima, prošlog vikenda, odskočila na tabeli, ali Budućnost je, s utakmicom manje, ispred nje čak za 12, što najbolje potvrđuje kakav posao predstoji Nikšićanima da bi se makar i umiješali u borbu za trofej. Tuzani su od početka bez poraza, Iskra će sigurno nadoknaditi do sada propušteno, Zeta je tradicionalno sve bolja kako šampionat odmiče, zatim Podgorica… I u takvoj konstalaciji jasno je da će Sutjeska morati dobro da se potrudi i da bi izborila mjesto koje je joj garantuje izlazak na međunarodnu scenu. U ovom trenutku to izgleda kao jedini realni cilj do kraja Telekom 1. CFL.

Za najmasovnije takmičenje, uobičajeno, kaže se da često donosi iznenađenja, ali to što je Dečić eliminisao „plavo-bijele“ i ne čudi baš, jer oni su u prvenstvu bez poraza (jedini), a Sutjeska ih je pretrpjela čak pet u šampionatu.

Miljan Radović, ohrabren trijumfom u Golubovcima, vjerovao je da će se njegov tim plasirati i u završnicu Kup takmičenja, ali…

“Možda baš kad se očekivalo da Sutjeska povede, jer smo djelovali sigurnije, primili smo gol. Nažalost, mi svoje šanse do 77. minuta nijesmo iskoristili, domaćin jeste tu jednu i prošao dalje. To je fudbal. Moglo se i naslutiti da će jedan pogodak odlučiti ko pobjeđuje, pa je tako i bilo, na našu žalost. Upravo s Tuzanima igramo ponovo za dva dana, očekujem takođe taktički zahtjevnu i tvrdu utakmicu, ali se nadam da ćemo ovog puta mi slaviti i nanijeti Dečiću prvi ovosezonski poraz. Do kraja će svaki meč biti izuzetno važan, ali optimista sam”, poručio je Radović, koji će u neđelju, prvi put u karijeri, Nikšićane, na svom terenu, voditi sa klupe.

Prvotimac Sutjeske Novica Eraković razočaran je što su se već u Tuzima morali oprostiti od pehara namijenjenog osvajaču Kupa.

“Teren je bio loš, ali smo se trudili, pokušavali da nametnemo svoju igru, pa i bili bolji, opasniji… No, Dečić je, reklo bi se, imao više sreće i poveo. Takve utakmice obično se završavaju minimalnim rezultatom. Sad se okrećemo šampionatu i baš s Tuzanima igramo narednog vikenda. Vjerujem da ćemo im se revanširati za ovaj poraaz, svjesni da propušteno ne možemo nadoknaditi”, rekao je Eraković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
micko
Gost
micko

E moj Erakovicu, ti marušić i bubanja kao đedovi igrate… Kriv si za gol protiv Dečića o čemu ti pričaš…

Send this to a friend