Fudbal LEGENDARNNI BOSANAC POSTAJE PETI SELEKTOR CRNE GORE

Faruk Hadžibegić novi selektor reprezentacije?

Faruk Hadžibegić

Dileme izgleda više nema kako Dnevne novine saznaju Faruk Hadžibegić je novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore!

Šezdesetjednogodišnji Sarajlija, legenda bordo tima i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije dogovorio je sve uslove sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem i u narednih nekoliko dana očekuje se njegova zvanična promocija u crnogorskoj Kući fudbala na Starom aerodromu.

“Hadžibegić je jedan od najozbiljnijih kandidata. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima”, rekao je Dejan Savićević prije dvadesetak dana.

Hadžibegić je od marta bez posla, nakon što je napustio tadašnjeg francuskog drugoligaša Red star. Prije toga bio je trener Sošoa, Troe, Gazijantepa, Dijarbakira, Denizlija, Niora, Dižona, Bastije, Arla, Valensijena, a krajem prošlog milenijuma godinu dana je bio selektor Bosne i Hercegovine.

Na klupi Crne Gore čeka ga težak posao u tekućim kvalifikacijama za EURO 2020 hrabri sokolovi su nakon četiri odigrana kola na začelju Grupe A sa samo dva boda nakon četiri odigrana kola. Isti učinak imaju i Bugari, Kosovo je osovjilo bod više(ali ima utakmicu manje), Česi su na tri meča sakupili šest bodova, a Englezi nakon dvije utakmice imaju maksimalan učinak.

Hadžibegić će kao selektor Crne Gore debitovati protiv Mađarske u prijateljskom susretu 5. septembra, pet dana kasnije čega ga vatreno krštenje u kvalifikacijama u Podgoricu stiže Češka, na jubilarni 100. meč naše selekcije od nastanka.

Ljubitelji fudbala Hadžibegića pamte kao standardnog člana posljednjeg jugoslovenskog tima ekipe koju je Ivica Osim predvodio na Mundijalu u Italiji 1990. godine. Tada dvadesetdevetogodišnjem defanzivacu, golman Argentine Andoni Gojkoečea odbranio je posljednji penal u četvrtfinalu i san plavih o polufinalu je raspršen, kao i cijela zemlja u godinama koje su dolazile-

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mikanic
Gost
Mikanic

Sto je bolje i da je dobar trener. Kad je vjeciti predsjednik smijenio Kranjcara koji je bio prvi na tabeli.

Pjer
Gost
Pjer

Mislim da je Rakojevic bio najbolje rjesenje

Musa
Gost
Musa

Srecno!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

sad ce se znati da li Savicevic sa srbijanskim menadzerima za dobar procenat gura srbijanske fudbalere ako ih i ovaj bude forsirao onda je sve jasno!!

Cheese
Gost
Cheese

Da vam kazem nesto, Peco Rakojevic je jedan jako iskusan trener, koji moze da vodi bilo koji klub sa prostora bivse Jugoslavije. Njegov nacin treniranja, dje se stavlja akcenat na fizickoj spremi, ali i formacija koju gura 4-5-1, jeste mozda i prevazidjena u zadnjih par godina, ali siguran sam da bi bio odlican selektor s obzirom ko mu je sve,… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Zavisi šta smatraš pod civilizacijom. Hantington se ne bi složio s tobom. Ali bliski narodi jesu.

Mne10
Gost
Mne10

E cujes Peco,koga je vodio ,buducnost i sutjesku,kakvo iskustvo vi pominjete

Jojo
Gost
Jojo

Jos jedan razlog da svi shvatimo da je ovo privatna reprezentacija Dejovih menadzera…

Stari
Gost
Stari

Kao igraca ga pomtim
Odlicna sestica
Kao trener i selektor ne znam koga je vodio do sada

Realno
Gost
Realno

Peco jeste veliki strucnjak i ogromna ljudina, ali nisam siguran da bi bio dobro rjesenje, kao sto mnogi odje potenciraju. Nema nekog jaceg inostranog iskustva, a reprezentacija ne bi trebala da sluzi kao eksperiment, i ako je do sad to bila vise puta (nazalost). Hadzibegic je dobra opcija za nase uslove i sigurno nece dati da mu se menadzeri mijesaju… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Koje to medjunarodno iskustvo ima Hadžibegi? Po francuskim drugoligašima i to neuspješno. Peco je bolji trener od njega pet puta.

Realno
Gost
Realno

Vec sam ti odgovorio jednom, ali ovi CDM-a izbrisase,i ako nikog vrijedjao nijesam, mozda ce i ovaj. A ja ih ujedno sad pitam, ako se vec kuka na slobodu novinarstva, dje je ta sloboda govora i komentarisanja? Ako psujem i vrijedjam, ok, ali ako nema veze sa tim, zasto se brise? Poz za “profesionalnog” admina.

(18)➕
Gost
(18)➕

Uprava nikako da ukapira da je promasaj dovoditi ljude iz komsiluka. Ovaj ce shutra reci- necu protiv Srbije, genocid su napravili.

Realno
Gost
Realno

Kad ce se shvatiti da se tim “zaostalim stvarima”, bavi samo jedan narod na ovim prostorima. Nas problem je sto smo se previse oslonili na taj narod, na njihove “strucnjake” i igrace. Nece ovaj sigurno praviti slicne stvari.

marius
Gost
marius

Samo ga treba puštit da samostalno radi, ne plekate mu se u posa, i da reprezentaciji bude sastavljena od crnogorski fudbalera, sa što više mladih i talentovanih, a imamo ih. Srećno Faruk!

Miloš-HN
Gost
Miloš-HN

Navijam za Budućnost ali je sramno da Pecu Rakojeviću nije ponuđeno da vodi reprezentaciju!!! Ima rezultate iza sebe, stvorio je igru, ozbiljno mu ekipa djeluje na terenu….

adminjedsmra
Gost
adminjedsmra

“Dogovorio se sa Đurđevcem”, čuvenim fudbalskim znalcem. Kako god, gori ne može biti od dva predhodna. Samo jedno pitanje: Kad će čelnici FSCG odgovarati za (ne)uspjehe reprezentacije od 2006 god!? Odgovor- kad Dejo ode na vječni počinak, izgleda.
AJMO CRNA GORO!!!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Katastofa …Užas…Tonemo..ako je moguce potonut još..Savicevic je tragedia CG nogometa..

Lale
Gost
Lale

Kakav faruk kakvi bakraci…dajte Peca zasluzio je sansu no ove iz fs to ne zanima

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

SRETNO BILO,DOBRODOSAO!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Срећно и нама и Фаруку!

Green machine
Gost
Green machine

Bolji je Peco Rakojevic no sve ovo trenera i saveza od osnivanja do sad, liše Kranjčara

Lale
Gost
Lale

Tako je

Magarac
Gost
Magarac

Nije.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

nema leba od nas dok je ovaj penzionerski fscg sa nazovi genijem na celu ….unistice reprezentaciju

Komsija
Gost
Komsija

Kako je pucao penal protiv Argentine jedva je do gola dobacio.

Betoven
Gost
Betoven

Još jedno Savićevićevo loše rješenje. Peco je od njega pet puta bolji trener.

sds
Gost
sds

Ja mislim da je ovo bosanski autkast. No vrijeme ce pokazati.

Damir PG
Gost
Damir PG

Samo da ne izvučemo Bosnu! 😂😂😂
SREĆNO!

bane
Gost
bane

Sarajlije nisu sbri…oni nikad nikoga nisu izdali i prodali

Pedja
Gost
Pedja

Uvjek ima prvi put.

oooo
Gost
oooo

Jos jedan sa ogromnim trenerskim iskustvom i velikim uspjesima n amedjunarodnoj sceni. Ima li iko normalan da kaze Deju da nam treba iskusan trener da uigra nekoliko mladih igraca i koji ce igrat srcem za svoju drzavu pa kako god da bude u pocetku. Nista u ovoj zemlji ne ide kako treba.

Alek
Gost
Alek

Aj pa puno srece i samo domace Cnogorske igrace

Rajko
Gost
Rajko

Ajde sa srećom Faśo , pa da nas povedeš na EURO !

brko mali
Gost
brko mali

sutjeska i peco rakojevic su primjer da crna gora treba da racuna na svoje igrace i trenere, niko ne poznaje nas mentalitet kao nas narod, zasto dovijeka trazimo igrace i trenere sa strane???

Danko
Gost
Danko

E bas da vidimo oce li sad ovaj da dovede pet bosanaca koji CG vide kao dio Srbije!?!?

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Ne razumijem ko to vidi CG kao dio Srbije ?
A biće nam bolji od one srpske izdajice !

Dzekson
Gost
Dzekson

Aj ne mlati, nasi neka igraju, eno igraca u FK Sutjeska i FK Buducnost koliko volis za repku

Send this to a friend