Fudbal

Finale Kopa Libertadoresa pod znakom pitanja – šampion se dobija za stolom?

Najočekivanije finale Kopa Libertadores u istoriji između River Plejta i Boke Juniors možda neće biti odlučeno na terenu, prenosi Asošijeted pres.

Disciplinska komisija Fudbalske federacije Južne Amerike (Konmebol) sjutra će donijeti odluku da li će diskvalifikovati River Plejt ili će druga utakmica finala protiv Boke Juniors biti igrana bez prisustva publike, ili će pak meč biti igran na neutralnom terenu.

Navijači River Plejta napali su autobus koji je dovozio fudbalere Boke na stadion “Monumental”, gdje je u subotu trebalo da se igra revanš finala Kopa libertadores. Tom prilikom povrijeđeno je sedam fudbalera Boke, uglavnom zbog rasjekotina od stakla i suzavca, a dvojica su primljena u bolnicu.

Meč je prvo u subotu nekoliko puta odlagan, a potom je finale pomjereno za nedjelju, međutim, tada je Conmebol utvrdio da igrači Boke nisu spremni za utakmicu, pa tako sada sudbina najprestižnjeg južnoameričkog takmičenja zavisi od odluke Disciplinske komisije.

Istorija nije naklonjena Boki, koja je 2015. diskvalifikovana iz Kopa libertadores u osmini finala poslije napada na igrače Rivera biber sprejom na terenu Bombonjere.

“Bilo kakva druga kazna za River, od one koja je izrečena Boki tada, biće jasan i nepošten potez”, navodi se u saopštenju Boke upućeno Konmebolu. Boka dodaje da ukoliko ne bude bilo kazne za River, cio slučaj će biti proslijeđen pred Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Predsjednik River Plejta Rodolfo D’Onofrio rekao je da klub ne može biti optužen za “kršenje javne bezbjednosti” i optužio svog kolegu iz Boke Danijela Anđelika da krši “datu riječ” da će njegova ekipa igrati uprkos neredima.

Prva utakmica finala Kopa libertadores između Boke i Rivera na Bombonjeri završena je neriješeno 2:2.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dusan
Gost
Dusan

Kako se smiješno brani ovaj predsjednik River PLEJTA “da će veli da prekrši datu riječ”, ka’ da zinga igraju između njih dvojice… Ne budi smiješan predsjedniče no se pomiri s gubljenjem titule, svako po zasluzi…

JimBeglin
Gost
JimBeglin

Glupost.. Ne možeš igračima uzeti borbu, titulu, slavu zato što je par neodgovornih pojedinaca napalo autobus. Daš im utakmicu pred praznim tribinama ili na neutralnom terenu neđe u Maroko i ĆAO

Send this to a friend