Fudbal

FK Čelik nema ko da kali

Fudbalski klub “Čelik” iz Nikšića već duže vrijeme kuburi sa problemima, koji su ove sezone, na kraju jesenjeg dijela, rezultirali time da ekipa završi na posljednjem mjestu na tabeli.

Iako sa imali najmanje izgleda da sačuvaju drugoligaški status, “metalurzi“ nijesu željeli da pristanu na predaju. Sa nekoliko pojačanja, čak i iz inostranstva, krenuli su u proljećni dio sezone, a novajlija u nikšićkom drugoligašu je bio i šef stručnog štaba, ili su bar u klubu mislili da je tako, piše portal Onogošt.

Popularna “FAP mašina“ je najavila povratak na tribine, i sve je bilo “spremno“ za nastavak sezone, a prvi duel osvajač Kupa Crne Gore iz 2012. godine je trebalo da igra protiv Ibra, dok je tim sa klupe trebalo da predvodi Miloš Jovanović.“

Kompletna“ ekspedicija Čelika je u nedjelju u zakazano vrijeme bila u Rožajama, spremna da se na terenu bori za drugoligaški status, ali samo što je sudija svirao početak utakmice, odmah je pokazao igračima da idu i u svlačionicu.

Procijenjeno je da gosti nemaju na klupi trenera, iako je tik pored rezervnih igrača stajao Jovanović. Ljudi zaduženi za administrativna pravila utvrdili su da novi strateg nikšićke ekipe nema licencu koja bi mu omogućila da vodi klub.

Uprava ekipe na čelu sa Veselinom Bojićem momentalno je shvatila da su sa “vjesnicima proljeća“ stigli i novi problemi za ekipu i da će duel sa Rožajcima biti izgubljen za zelenim stolom, uz neminovnu novčanu kaznu, a da će se na “dolazak lasta“ morati još čekati.

Postavlja se pitanje da li je nečija slučajna ili namjerna greška dovela do ovoga, ali Čelik je platio već cijenu i pitanje je do kada će plaćanje potrajati, jer iako mu je i te kako neophodno, i dalje nema ko da ga “kali“, makar ne do nedeljnog susreta sa Lovćenom.

Send this to a friend