Fudbal Saopštenje Komisije za takmičenje

FSCG objasnio zašto je Petnjica za zelenim stolom eliminisana iz Kupa

Povodom dešavanja nakon neodigrane prve utakmice osmine finala Kupa Crne Gore, između Petnjice i Podgorice, Komisija za takmičenje FSCG obavještava javnost da je u ovom slučaju, kao i do sada, postupala po Pravilima fudbalske igre i Propozicijama Kupa Crne Gore.

Još na izvlačenju parova za 1/16 finala Kupa Crne Gore, održanom 22. avgusta, svi klubovi, koji nastupaju u ligama Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever, obaviješteni su da domaće utakmice u narednoj rundi ovog takmičenja ne mogu igrati na svojim terenima, već moraju, najkasnije dva dana pred utakmicu, obezbijediti drugi odgovarajući teren i o tome obavijestiti Komisiju za takmičenje.

Naglašavamo da je FK ,,Petnjica“ to i uradio, što je potvrdio u dopisu od 30. septembra u 10 časova. U tom dopisu najavljeno je da će se utakmica igrati na terenu FK ,,Brskovo“ u Mojkovcu.

Međutim, dan uoči utakmice, u 19:37 časova, iz FK ,,Petnjica“ je stigao novi dopis, u kojem obavještavaju da se neće pojaviti na utakmici, zbog čega je klub spreman da snosi posljedice te odluke.

Budući da FK ,,Petnjica“ nije postupio u skladu sa Pravilima fudbalske igre i odlukama Komisije za takmičenje, odnosno nije obezbijedio odgovarajući teren sa potrebnim prostorijama za oba tima i službena lica, Komisija za takmičenje je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist FK ,,Podgorica“.

Iz priloženog se vidi da je FK ,,Petnjica“ bio obaviješten o svim procedurama vezanim za organizaciju utakmice 1/8 finala Kupa, što potvrđuje i prvobitna odluka da utakmicu sa FK ,,Podgorica“ odigraju u Mojkovcu. Zbog čega je odluka promijenjena noć prije utakmice, to nije u nadležnosti Komisije za takmičenja FSCG”, kaže se u saopštenju kojeg potpisuje predsjednik Komisije za takmičenje Božidar Mićunović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni
Gost
Crni

Nažalost Petnice kod nas i dalje vlada zakon jačeg bruka za FSCG pih

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Ako je ovo tačno obrazloženje od FSCG treba ih duplo kazniti za dezinformaciju(LAŽ). Da FSCG pokrene disciplinski postupak.

Send this to a friend