Fudbal

FSCG: Promjene u ligama, od sezone 2017/2018. deset klubova u 1. CFL

– Izmjene u sistemu takmičenja doživjele su Prva liga, Druga liga i kvalifikacije za popunu dva pomenuta takmičenja, kao i Omladinska liga i Kadetska liga Crne Gore. Izmjene će biti implementirane od takmičarske sezone 2016/2017. – stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu FSCG.

Naredne sezone u Telekom 1. CFL takođe će se takmičiti 12 klubova, ali u sezoni 2017/2018. u najjačoj ligi igraće deset klubova po četvorokružnom sistemu..

Na kraju naredne sezone tri najslabije ekipe direktno ispadaju iz 1. CFL, dok će osmoplasirani i devetoplasirani tim igrati baraž za opstanak. I taj dio se mijenja od sezone 2017/2018, jer direktno ispada samo posljednjeplasirana ekipa, dok će osmoplasirana i devetoplasirana igrati baraž za opstanak.

>>>Klikom na ovaj LINK možete pogledati koje sve promjene je usvojio IO FSCG.<<<

Na sjednici je utvrđen kalendar takmičenja za Prvu ligu, Drugu ligu i Kup Crne Gore za seniore za jesenju polusezonu 2016/2017. i donijeta odluka o registracionim periodima za takmičarsku sezonu 2016/2017. Ljetnji registracioni period za igrače klubova svih stepena takmičenja, osim za igrače klubova ženskog fudbala i futsala, trajaće od 7. juna do 2. avgusta 2016. godine, dok će zimski registracioni period trajati od 24. januara do 21. februara 2017. godine.

>>>Kalendar takmičenja nalazi se na ovom LINKU. <<<

Izvršni odbor je prihvatio izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2015. godini sa izvještajem revizora i isti će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje. Redovna skupština FSCG zakazana je za 6. jul 2016. godine.

IO je na današnjoj sjednici usvojio izvještaj o izgradnji Kuće fudbala FSCG, verifikovao odluke Odbora za hitna pitanja FSCG i verifikovao registracije FK “Porto” Podgorica, FK “Malesija 2010” iz Tuzi i FK “North star 2014” iz Pljevalja i promjenu imena ŽFK “Palma” u ŽFK “Budućnost” Podgorica.

Donijeta je i odluka da se ukupni prihod od prodaje ulaznica za humanitarnu utakmicu “A” i “B” reprezentacija Crne Gore udvostruči, pa će Domu za nezbrinutu djecu “Mladost” iz Bijele i Zavodu “Komanski most” iz Podgorice, biti uplaćeno po pet hiljada eura.

Send this to a friend