Fudbal Odluke Izvršnog odbora naše kuće fudbala

FSCG: Sezona prekinuta, neće se igrati završnica Kupa, Grbalj drugoligaš, Zeta u Evropi

foto: FSCG

Tekuća sezona u Telekom Prvoj ligi, registrovaće se na osnovu rezultata u trenutku prekida, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza.

Pored elitnog društva, prekinute su i Druga liga, Omladinska liga, Kadetska liga, Kup Crne Gore i Ženska fudbalska liga, kao i sva takmičenja Udruženja klubova FSCG (Jug, Centar i Sjever).

Rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja (07.07.2020. godine) smatraće se finalnim i na osnovu istih proglasiće se pobjednici, učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, učesnici baraža i relegirani klubovi.

Predsjednik Dejan Savićević ističe da su sve odluke donijete u najboljem interesu klubova i crnogorskog fudbala.

“Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela, evidentirane slučajeve infekcije novim koronavirusom među fudbalerima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova Telekom 1. CFL i Druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja u Crnoj Gori u organizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG. Odigravanje utakmica, odnosno održavnje sportskih manifestacija, nije moguće u Rožajama, Gusinju, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima što predstavlja ogromne probleme za organizaciju takmičenja. Ujedno, izricanje mjera samoizolacije kompletnom seniorskom timu, stručnom štabu i zaposlenima u FK Budućnost, epidemiološka istraživanja u klubovima koji su bili protivnici podgoričkog kluba tokom posljednjih deset dana i u nekoliko klubova Druge lige uslovljavaju dalji tok takmičenja i regularnost istih”, rekao je prvi čovjek našeg fudbala.

Sa sportske strane, nije bilo lako donijeti ovakve odluke.

“Odluke koje smo danas donijeli nisu popularne, ali su bile jedine moguće i donijete su sa ciljem spriječvanja daljeg širenja virusa među igračima, trenerima, službenim licima i zaposlenim osobljem u klubovima. Odluke nadležnih državnih organa, odgovoran odnos Saveza prema zdravlju svih učesnika takmičenja, primjena preporuka nadležnih institucija i uvođenje dodatnih protokola prilikom organizacije utakmica svih takmičenja omogućili su nastavak takmičarske sezone, čime je FSCG ispunio uslov Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) vezan za učešće klubova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu šampiona za žene i Futsal Ligu šampiona. Podsjetiću da je UEFA, tokom maja mjeseca, definisala da je u tom momentu prijevremeni prekid šampionata prihvatljiv isključivo u slučajevima zabrane održavanja sportskih takmičenja od strane nadležnih državnih institucija i organa. Nastavak takmičenja bio je u najboljem interesu klubova, kao što je i današnja odluka o prekidu takmičenja u organizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG”, rekao je predsjednik Savićević.

Odluke Izvršnog odbora su sljedeće:

Telekom 1. CFL
Sezona 2019/20 registruje se shodno rezultatima ostvarenim u dosadašnjem toku sezone, odnosno na onsovu tabele nakon 31. odigranog kola.
Šampion Crne Gore za sezonu 2019/20 je FK „Budućnost“ i ekipa iz Podgorice predstavljaće našu zemlju u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona.
Drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile su plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope.
Poslednjeplasirani Grbalj izgubio je status prvoligaša i naredne sezone takmičiće se u Drugoj ligi Crne Gore.

Kup Crne Gore
Otakazano je odigravanje utakmica polufinala i finala Kupa Crne Gore. Umjesto osvajača Kupa četvrti predstavnik Crne Gore u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja biće Zeta, četvrtoplasirani tim Telekom 1. CFL, koji će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Druga liga Crne Gore
Sezona 2019/20 registruje se shodno rezultatima ostvarenim u dosadašnjem toku sezone, odnosno na onsovu tabele nakon 30. odigranog kola.
Šampion Druge lige Crne Gore u sezoni 2019/20 je FK „Dečić“ i naredne godine takmičiće se u Telekom 1. CFL.
Devetoplasirani Lovćen i desetoplasirani Otrant-Olympic izgubili su status drugoligaša i naredne sezone takmičiće se u Ligi seniora Udruženja klubova FSCG – Jug.

Baraž za telekom 1. CFL
Osmoplasirani OFK Titograd i devetoplasirani Kom igraće mečeve baraža za popunu Telekom 1. CFL u kojem će za protivnike imati drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu Druge lige, Jezero i Bokelj.
Utakmice baraža za popunu Telekom 1. CFL igraće se 10. i 14. jula. Raspored odigravanja utakmica odrediće se žrijebom koji će se održati sjutra (srijeda) u Kući fudbala.

Baraž za Drugu ligu Crne Gore
U baražu za popunu Druge lige Crne Gore učestvovaće OFK „Mladost DG“, OFK „Igalo“ i FK „Berane“.
Utakmice baraža za popunu Druge lige igraće se 10. 14. i 18. jula. Raspored odigravanja utakmica, shodno novom formatu, odrediće se žrijebom koji će se održati sjutra (srijeda) u Kući fudbala.

Omladinska i Kadetska liga
Prvak Omladinske lige Crne Gore u sezoni 2019/20 je FK „Kom“, dok je u Kadetskoj ligi prva FK „Budućnost“.

Ženska fudbalska liga
Šampionsku titulu osvojile su fudbalerke ŽFK „Breznica“ i po peti put zaredom će nastupiti u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona za žene.

Fudbalski savez Crne Gore koristi priliku da uputi apel svim školama fudbala da obustave trenažni proces do sticanja uslova za normalno sprovođenje treninga sa djecom.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NURKO USA
Gost
NURKO USA

Dok su za Lovcen igrali Zecani Zivot Djuretic i Ivica Mijovic nesto je i vrijedijo fudbal na Cetinje ovo posle njih je presipanje u supljeg u prazno nadam se dace zavrsit ko i FK Mogren

Podgorica
Gost
Podgorica

Korona je nekom majka nekom maceha

Ljesnjanin
Gost
Ljesnjanin

Ispade da se igralo samo da bi se dodijelila titula Buducnosti

Bogdan C
Gost
Bogdan C

Vukmirović,Jovićević za 13 julsku nagradu jer ovo nije nikom uspjelo da za 2 godine dovedu Lovćen u podsavez .Oformite FK Ceklin pa ga vodite stručnjaci mičitesa iz Lovćena.

Joco
Gost
Joco

Ajde jadan niko se tamo ne obrce i sad je Uprava kriva, jeste ispromasivao Jovicevic one sanse ,nego sad treba okriviti nekog,pocni od igraca,trenera pa moze I Uprava doci na red

Hajduk
Gost
Hajduk

U Crnoj Gori kako je krenulo, fudbal će se za 10tak godina igrati samo u Podgorici. Treba imati sluha i za druge djelove Crne Gore đe je ekonomska situacija jako loša. Tu prvenstveno mislim na Lovćen, Bokelj, Jedinstvo, Berane … jer se u ovim sredinama igrao nekad jako dobar fudbal. Što se Lovćena tiče ovo je jako tužno.

Lolo
Gost
Lolo

Zbog corone u buducnosti kup se ne igra a baraz igra malo nelogicno diskvalifikujte buducnost ove tri ekipe da nastave petrovac sutjeska i ljeskopolje osteceni.I jos jednom molim savez da penzionise Mojasa jer ima mladjih mozda i boljih kadrova a i on je zasluzio da odmori odkad znam za sebe a imam55 god taj covjek je pri savezu pa da… Više »

Radanovići
Gost
Radanovići

Znači Carević nema para. Asfalt- beton ima prioritet.

Andrijevica
Gost
Andrijevica

Vidji Cetinjana kako kukaju, a kad se u rukometnoj ligi proglasilo istovjetno, onda su likovali.. Licemjerje

Vele
Gost
Vele

Tuzno je kako je jedan klub kao Grbalj koji nema ni publiku , ni stadion, ni navijace igrao prvu ligu 14 godina. Samo su imali pare ali sad ni to nije pomoglo.

Dragan
Gost
Dragan

Ajmo Bokelj, ajmo plavo beli. Prva liga je za nas. Previse bi bilo 6 Podgorickih klubova u prvu ligu.

Dragan
Gost
Dragan

Konacno jedan seoski tim kao sto je Grbalj da ispadne iz lige. Dosta ste vi meceva namjestali dace Bog da se nikad ne vratite u prvu ligu. Na sto bi licila liga kad bi timovi poput Grblja bili u prvu ligu, Sloga Radovici, Bratstvo, Komovi, Durmitor, Crvena stijena i slicno.

Kotor
Gost
Kotor

Lovcen place danak ne igranja na Cetinje, ali uskratitu ih da se bore za opstanak,nema smisla, pa zar nije moglo kao u Srbiji Srbiji cak I Prvu Ligu prosiriti

Marko
Gost
Marko

U igru jos 18 bodova I proglasiti stanje ovako, u najmanju ruku nije korektno

Markoza
Gost
Markoza

Zao mi je Lovcena ali ona stara kako sijes tako zanjes. Valjda ce u narednom periodu uprava umjeti da cijeni i vrednuje igrace pa ce onda biti vise uspona i uspjeha.

Marko
Gost
Marko

markoza zaboravio si da kazes da ce NOVA uprava jer ova sad je pokazala koliko vrijedi

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Lovcen bi ostao da se igralo do kraja neka se igra Podgoricka Liga,Sramota!

Cetinje
Gost
Cetinje

Drugi najstariji FK Lovcen iza Splitskog Hajduka na prostorima bivse Jugoslavije ode u “zaborav”u ligu seniora “JUG” liga ranga kao u jedno pero “opstinska liga” na Cetinju privrednih drustava. Lijepo da ne moze biti ljepse.

Prč
Gost
Prč

Zao mi iskre sto nije imala sansu da proba izoriti evropu.svakako u ovakvim okolnostima nema fer rjesenja za sve klubove.

Harmljng
Gost
Harmljng

Jel’ ti čitaš samo naslov? Iskra jeste izborila kvalifikacije za Ligu Evrope kao trećeplasirana ekipa u prevenstvu!

Prč
Gost
Prč

Moja greska,mislio sam da je iskra iza zete i da ovaj put sam procitao samo naslov a podgorica je bila u pitanju

Lovćen Cetinje
Gost
Lovćen Cetinje

Pa sto niste kao Srbija uradili, da nema ispadanja iz druge lige. Nego Lovćen da ispadne, a seoske ekipe kao Drezga, Mladost DG koju guraju u drugu ligu, da igraju. Neka se produži liga, a ne da ispadne Lovcen a ima laksi raspored do kraja, nego Drezga

Dragan.Pv.
Gost
Dragan.Pv.

Podrska za Lovcen. Ovo je nekorektno i prema drugim ekipama. Ipak je u opticaju bilo 15 bodova. Bojkot daljeg ucesca u ligama ako ovako ostane.al svi klubovi koji su nezadovoljni.

Mirko
Gost
Mirko

Pitaj upravu Lovcena

Marko
Gost
Marko

A sto druze Uoravu je li uprava promasivala sanse i gubila u zadnjim minutima

Krug2
Gost
Krug2

Ja navijam za Lovćen,ali kad pomenu seljačke timove koji su ispred nas,bolje nijesmo ni zaslužili.

Sve znam 😉😉😉
Gost
Sve znam 😉😉😉

Da je Lovcen bio dobra ekipa nebi ceka zadnja kola da ostane u ligu no sad su im drugi krivi eee nije tako

Send this to a friend