Fudbal

Fudbal je lijep, jer ne dobijaju uvijek favoriti

Najljepši dio sezone za naše klubove počinje danas, a prvi će čast Crne Gore na evropskoj sceni braniti fudbaleri OFK Titograda. I to u jednom od najljepših gradova Balkana, protiv bugarskog velikana…

“Romantičari” iz Podgorice u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostuju u Sofiji kod CSKA meč na stadionu “Bugarske armije” počinje u 19.30h.

O velikanu iz Sofije uglavnom je mnogo toga poznato, pošto se radi o najvećem bugarskom klubu, koji je 31 put bio šampion države. Međutim, posljednjih desetak godina CSKA je preživljavao pakao, bio je izbačen i u niže lige, ali čini se da je konačno na dobrom putu da se vrati na stare staze.

Pokazao je to i prošle sezone kada je zastao na korak od plej-ofa Lige Evrope uz sve to ima i sjajne navijače, pa je jasno koliko paklen posao očekuje Titograd.

Ipak…

“Fudbal je lijep i zanimljiv baš zbog toga što favoriti ne pobjeđuju uvijek”, jasan je trener Titograda Dragoljub Đuretić.

“Daćemo sve od sebe, da ovaj dvomeč učinimo neizvjesnim” kratko je pred put u Sofiju poručio kapiten Mirko Ćiro Raičević.

Dragoljub Đuretić je prošle sezone, bez obzira na muke sa finansijama, radio odličan posao sa Zetom, a sada će željeti isto da napravi sa Titogradom za početak trebaće mu malo čudo u Evropi.

“Igramo protiv velilog kluba, sa budžetom višestruko većim od našeg”, podjsetio je Đuretić. “Očekuje nas pakleno težak posao u dvomeču sa ekipom CSKA koja je na papiru veliki, baš veliki favorit”.
Šef struke Titograda je nastavio u sličnom ritmu kada je u pitanju rival u Evropi…

“Tim iz Sofije ima kvalitetan sastav, pokriven je na svim pozicijama cilj mu je da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope”.

Na kraju još jednom je podvukao…

“Nismo u situaciji da prijetimo, ali nemamo razloga ni za strah” jasan je Đuretić.

Nova evropska avantura je pred “romantičarima”, a ovog puta tim koji je svojevremeno u Podgoricu “doveo” Sevilju imaće i dodatan motiv da se iskupi za senzacionalnu eliminaciju od amatera iz kluba B36 sa Farskih Ostrva prošle godine. Sada će biti mnogo teže, ali fudbal je lijep baš baš zbog toga što favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Send this to a friend