Fudbal

Fudbal za prijateljstvo velika stvar za FK Budućnost i Crnu Goru

foto: FK Budućnost

Učesnici nedavno završenog globalno društveno – odgovornog projekta „Fudbal za prijateljstvo“ puni utisaka vratili su se iz Moskve.

Projekat je okupio djecu iz 211 zemalja svijeta u proslavi sporta, tokom čijeg trajanja su se družili, igrali i sarađivali sa vršnjacima.

– Bili smo okupljeni u raznim manifestacijama, a pamtiću druženje u Međunarodnom dječijem press centru, Školi devet osnovnih vrijednosti projekta kao i na Forumu. Poseban utisak na mene je ostavilo otvaranje Svjetskog prvenstva, znam da sam privilegovan što sam prisustovao jednoj takvoj manifestaciji. – sumira utiske naš mladi fudbaler Nenad Krivokapić, a prenosi sajt Fudbalskog kluba Budućnost.

Nenad je uoči odlaska u Moskvu imao niz aktivnosti koje su uključivale posjetu Crnogorskom olimpijskom komitetu kao i proslavi Dana fudbala i prijateljstva. Kao kruna projekta, naš mladi fudbaler nosio je crnogorsku zastavu na otvaranju Međunarodnog turnira miješanih dječjih timova prijateljstva.

– Neopisiv je osjećaj nositi zastavu svoje zemlje na tako velikom događaju. Zahvalan sam FK Budućnost koji je nosilac ovog projekta u Crnoj Gori i vjerujem da će i narednog puta neko od mojih vršnjaka dobiti priliku da učestvuje u ovom projektu. U Rusiji smo naučili da bez timskog duha, fer pleja i poštovanja nema pravih pobjednika.

Jedan od članova tima Crne Gore bio je mladi novinar Luka Jovović, koji je prije svega zahvalan na prilici za druženje sa djecom iz svih krajeva svijeta.

– Počastvovan sam što sam predstavljao Crnu Goru i Budućnost. Uživao sam u svakom trenutku putovanja, posebno boravku u međunarodnom press centru i intervjuima sa vršnjacima iz raznih djelova svijeta. U Moskvi nije bilo granica i pokazali smo da svijet može da bude predivno mjesto za život ukoliko među nama ne postoje ograničenja. – rekao je Jovović.

Send this to a friend