Fudbal 1,CFL

Fudbalerima Budućnosti prijaće pauza pred odlučujuće mečeve

Pravi šampioni se nikada ne zadovoljavaju urađenim, već gledaju unaprijed kako bi bili što bolji iz dana u dan. Sa takvim stavom je Budućnost počela sa pripremama tokom reprezentativne pauze.

“Plavi“ su savladali Jezero u subotu (2:1), upisali 23. uzastopnu utakmicu bez poraza u prvenstvu (25. računajući u Kup), dobili tri dana slobodno (pojedini igrači su trenirali i tokom slobodnih dana) i danas su se javili na raport stručnom štabu.

Jutarnji trening je odrađen u teretani, a momci su popodne radili na terenu FSCG.

“Slobodni dani su nam dobro došli da odmorimo, a pauza će nam prijati kako bi se dodatno uigrali. Danas, sjutra i prekosjutra ćemo imati dupli program, a u subotu igramo sa mladom ili U20 selekcijom Crne Gore. Iskoristićemo maksimalno dane da se što bolje spremimo za nastavak sezone“, rekao je trener Mladen Milinković.

Domaći šampionat se nastavlja 3. aprila utakmicama 27. kola, aktuelni prvak u finiš ulazi sa 22 boda prednosti u odnosu na najbližeg rivala, pa je računica jasna – dva trijumfa (Zeta, Dečić) i matematički donose rekordnu petu titulu.

“Čekaju nas velike obaveze u nastavku prvenstva, a to se prije svega odnosi na cilj da što prije završimo započeti posao u prvenstvu. Imamo šansu da u prva dva kola riješimo pitanje titule i potrudićemo se da tako bude. Nakon toga nam dolazi polufinale Kupa za koje čekamo žrijeb, vjerujem da ćemo da imamo dovoljno vremena da se spremimo za protivnika i da ćemo se plasirati u finale, jer želimo da osvojimo i taj trofej“, jasan je Milinković.

Povrijeđeni igrači su izašli iz povreda, pa šef stručnog štaba sa svojim vrijednim pomoćnicima na svu sreću može da računa na sve igrače, sem na reprezentativce Miloša Dragojevića, Igora Ivanovića, Bogdana Milića, Anta Babića i Andriju Ražnatovića.

“Drago mi je što imamo igrače u mladoj i A selekciju. Prvotimci koji su tu imaće malo teži program od momaka koji će igrati utakmice sa reprezentacijama, ali svakako vjerujem da će sve da bude u najboljem redu“.

“Plavi“ igraju ubjedljivo najbolji fudbal u državi, dali su najviše golova (48), primili su najmanje (18), ali na pojedinim utakmicama su mogli da budu i ubjedljiviji…

“Radićemo na svemu tokom pauze, jer praktično ovo nam je posljednja pauza do kraja prvenstva. Uradićemo sve da se spremimo na najbolji način kako bismo pokušali da osvojimo duplu krunu“, jasan je Mladen Milinković.

Send this to a friend