Fudbal

Fudbalerke sanjaju mjesto u baražu: Dva uslova za istorijski rezultat

foto: FSCG

Utorak, 6. septembar 2022. godine mogao bi zlatnim slovima da ostane upisan u istoriju crnogorskog fudbala.

U igri je plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo naše ženske selekcije, za što je potrebno da se ispune dva uslova – da ,,crvene“ od 18 sati na terenu Kampa FSCG u Podgorici savladaju Maltu, posljednjeplasiranu selekciju grupe E, a da u isto vrijeme Azerbejdžan kao domaćin ne izgubi od Bosne i Hercegovine, koja ima bod više od Crne Gore.

– Mi prije svega moramo biti koncentrisani na našu utakmicu, to sam rekao i djevojkama. Vrlo je bitno da mislimo samo o onome što će se dešavati na našem terenu, ne o rezultatu u Azerbejdžanu. Bilo bi lijepo da kvalifikacije završimo onako kako smo ih počeli, pobjedom – rekao je selektor Mirko Marić.

– Startovali smo trijumfom nad Bosnom i Hercegovinom, sada želimo da pobijedimo Maltu i svi bismo bili zadovoljni. Ali neće biti lako.

Crna Gora je prije pet dana izgubila od Danske (5:1), ali poraz od lidera grupe nije bio bolan.

Veći problem je što će naš nacionalni tim i u današnjem meču igrati bez Slađane Bulatović, Armise Kuč, Anđele Tošković i Nađe Stanović.

S jednom ili dvije od njih u timu, kamoli u kompletnom sastavu, ,,crvene“ bi bile mnogo bliže četvrtoj pobjedi u kvalifikacijama i senzacionalnom uspjehu. Ali optimizam i dalje stanuje u Marićevoj selekciji, koja je od Malte u gostima bila bolja 2:0.

– Možda zvuči čudno poslije poraza od 5:1, ali odigrali smo korektno utakmicu u Danskoj i to nam daje nadu da možemo da pobijedimo Maltu. Na početku kvalifikacija sam i rekao da smo Malta, Azerbejdžan i mi ekipe podjednakog kvaliteta, a to su pokazali i rezultati. Ne smijemo, međutim, zaboraviti da smo jedina ekipa koja je postizala pogotke protiv Danske, po jedan u oba meča. Sve to ohrabruje pred meč s Maltom, iako nemamo četiri bitne igračice, maltene sve četiri iz napada. Vjerujem da će druge djevojke opravdati šansu, kao što su u Danskoj, s tim što smo tamo bili orjentisani na odbranu, a sada ćemo drugačije igrati i pokušati da što više ugrozimo gol Malte – naveo je Marić.

Povoljnom ishodu nada se i Jelena Vujadinović.

– Očekuje nas veoma teška i vrlo značajna utakmica. Pokušaćemo da se usredsredimo samo na našu utakmicu, da damo maksimum i vjerujemo da će rezultat biti u našu korist. Silno želimo drugo mjesto u grupi, za to smo radile sve vrijeme. Nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate predstavljajući državu. U Danskoj je bilo dobrih stvari i u defanzivi i u

ofanzivi, i pokušaćemo da ih prenesemo u meču s Maltom, a greške da ispravimo – kazala je Vujadinović.

Send this to a friend